Obavijesti

Sport

Komentari 45

Ante Erceg: Ništa nije gotovo, dostižni su Dinamo i Rijeka...

Ante Erceg: Ništa nije gotovo, dostižni su Dinamo i Rijeka...
1

ANTE KAO TOMO Dva Ercega ništa nisu u rodu, ali slično zabijaju. Ante se veseli novim derbijima koji stižu te najavljuje grčevitu borbu za treće mjesto s Dinamom, Rijekom i Osijekom

VIDEO

Dolaskom u Hajduk ispunio sam dječački san. Gušt mi je igrati u ovako dobroj momčadi, ponekad osjećam da je potrebno samo potrčati i lopta će doći u gol-šansi, kaže Ante Erceg (26).

U osam utakmica u dresu Hajduka zabio je pet golova, a jedanput je i asistirao.

Iako je Hajduk u posljednje četiri utakmice na Poljudu dvaput zabio četiri gola i pobijedio te dvaput primio četiri gola i izgubio, za Antu Ercega nema dileme koja je prava slika splitske momčadi.

- Prava slika su definitivno pobjede protiv Istre i Slavena, visoki porazi od Rijeke i Dinama dogodili su nam se u vrijeme dok smo igrali Europu, a nije isto igrati na dva fronta ili na jednom. Kad se tome doda da smo se tek skupili, da imamo novog trenera i puno novih igrača, jasno je su prave utakmice tek pred nama - kazao je Erceg.

O svome startu u dresu Hajduka kaže kako je trenutačno zadovoljan, a kad tako, dobre igre i golovi dolaze sami od sebe.

- Što reći nego da imam strašan motiv dokazati se. Dajem 200 posto u svakoj utakmici, a mislim da se to vidi. I na mojim igrama, ali i na golgeterskom učinku. Naravno, to je plod dobre igre cijele momčadi, nitko ne može igrati sam. Uvijek je u pitanju kvaliteta momčadi koja izbaci pojedinca.

Iako je Hajduk zaostao na prvenstvenoj ljestvici, Erceg smatra kako ništa još ni izbliza nije gotovo.

- Tek smo odigrali četvrtinu prvenstva, puno je bodova još u igri, puno utakmica u kojima možemo nadoknaditi propušteno u prvom dijelu. Vjerujem da možemo ugroziti Dinamo i Rijeku, a nekakav minimalni cilj koji moramo ostvariti je treće mjesto. No neće se s tim pomiriti, sigurno ćemo napraviti sve da ugrozimo vodeće. Šteta što se nismo malo ranije skupili i uigrali. Da jesmo, rezultati bi definitivno bili puno bolji.

Ispadanje od Maccabija teško je palo Hajdukovim navijačima, a i Ante ga je teško proživio.

- Žao mi je što nisam zaigrao, osjećao sam se odlično, ali što je, tu je. Trener je tako odlučio, a njegov odluke moraju se poštovati. Vjerujem da smo imali dobru priliku za plasman u Europsku ligu, no kad nam već nije uspjelo ove godine, vjerujem da će uspjeti sljedeće.

Pušnik je složio jako dobru momčad, po dvojica igrača su u konkurenciji za svaku poziciju, no Erceg vjeruje u sebe i nada se da će izboriti mjesto standardnog prvotimca.

- Konkurencija te tjera naprijed, da budeš bolji i da se više trudiš na treninzima. Trener Pušnik jako je energičan, što mi odgovara jer tu energiju prenosi na momčad. Vjerujem da ćemo vrlo brzo igrati još i bolje kad se svi skupa malo bolje upoznamo i uigramo. Jedva čekam utakmice protiv izravnih konkurenata, da popravimo dojam iz prvih derbija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze