Obavijesti

Sport

Komentari 50

Ante Erceg: S posebnim ću guštom slaviti svaki gol Splitu

Ante Erceg: S posebnim ću guštom slaviti svaki gol Splitu
1

NE SMIJE NA STADION Rastanak Ante Ercega i Splita bio je toliko ružan da su mu zabranili dolazak na stadion. Večeras (21 sat) će ipak doći u dresu Hajduka

VIDEO

Dvadesetak godina proveo je Ante Erceg u svim selekcijama RNK Splita prije nego što se na ružan način razišao s braćom Žužul. U nedjelju (21 sat) će prvi put nogom kročiti na Park mladeži u dresu Hajduka.

- Ne znam hoće li me pustiti na stadion, a ako me puste dat ću sve od sebe da zabijem gol i s posebnim ću ga guštom proslaviti - kaže Erceg.

Iako je bio kapetan i jedan od najomiljenijih likova u crvenoj svlačionici, rastanak Ante Ercega i vlasnika Splita, braće Žužul, bio je sve samo ne ugodan i prijateljski. Tko je kome ostao dužan, tko je koga krivo liječio i ucjenjivao stvar je koju obje strane tumače na svoj način. No sigurno je da večeras jedni drugima neće pružiti ruku niti će se pozdraviti.

- O tim sam ljudima već sve rekao i nemam dodati ništa novo. Razočaran sam tretmanom i rastankom. Dugo sam razmišljao o večerašnjoj utakmici, nadam se samo da će me pustiti na stadion jer su mi, nema tome dugo, zabranili dolazak. U Splitu sam igrao od svoje šeste godine, otkad me otac Ljubo doveo na Park mladeži, prošao sam sve kategorije, od najmlađih do seniora, od četvrte do prve lige i do Europe... Sve do zabrane. Sigurno nisam zaslužio takav tretman - kaže ogorčeni Erceg i dodaje:

- Za mene ovo neće biti obična utakmica, ali oni me više ne zanimaju, zanima me samo Hajduk i dat ću sve od sebe da pobijedimo.

IZGNANA KLUPSKA LEGENDA Prije ružnog rastanka Erceg je u crvenom dresu odigrao 114 službenih utakmica i zabio 19 golova

Ako i ima dileme, proslavit će gol ako ga zabije.

- Naravno da ću ga proslaviti, i to s posebnim guštom. Svašta sam ja prošao u svom bivšem klubu, od krivog liječenja i mišljenja "stručnjaka" da se više nikad neću moći baviti profesionalnim nogometom do zabrane dolaska, ružnog razlaza... To je sada, na sreću, iza mene, nemam više emocija i poštovanja prema njima koje bi me spriječile da proslavim gol.

U crvenoj svlačionici gotovo više nema njegovih bivših suigrača.

- U šest mjeseci otišli su gotovo svi. Zagorac i Majstorović jedni su od zadnjih, još je tu i Bagarić, ali koliko čujem i on je na odlasku. Znam samo trenere u omladinskom pogonu i ljude u stožeru prve momčadi.

Ante je jedan od igrača koji su golovima obilježili gradske derbije. Zabio je tri, ali je stigao i promašiti dva penala.

- Jedan mi je skinuo Stipica, a drugi Grbić. Pokušao sam mu prodati "panenku", ali nije uspjelo. Bolje bi bilo da sam je nabio preko Jokera - nasmijao se Erceg, koji je u Hajduk stigao zaobilaznim putem iz trećeg pokušaja.

Umjesto preko Turske kule (park-šuma između Parka mladeži i Poljuda, op.a.), stigao je preko - Turske.

- Hajduk je Hajduk, ostavio sam dosta novca u Turskoj samo da bih došao i zaigrao za Hajduk. Bilo je interesa i kontakata i ranije, ali tek se sad otvorila prilika i ja sam je odlučio iskoristiti. Treća sreća.

Uzeo je broj 50 koji je nekad nosio Rumunj Florin Cernat.

- Većina brojeva bila je zauzeta, a svidjela mi se simbolika 1950. godine, kad je osnovana Torcida, pa sam uzeo broj 50. Nije to ulizivanje Torcidi. Jednostavno je tako ispalo.

Ante je dobio jezikovu juhu od trenera Marijana Pušnika nakon debija u bijelom dresu u Vinkovcima, u pobjedi nad Cibalijom.

- Malo sam krivo shvatio pressing, nisam trčao kuda sam trebao i upozorio me na to, da nije bilo dobro što želi... Navikao sam na slobodu, ali nadam se da ću se uklopiti i zauzeti mjesto u početnoj postavi. Zato sam stigao, vjerujem u sebe i svoju kvalitetu, samo mi treba malo vremena, kao i svakom igraču, da se naviknem na novu sredinu. Nakon nekoliko utakmica sve će leći na svoje mjesto. Imao sam dosta problema u karijeri i nisam imao kontinuitet, nadam se da ću u Hajduku napokon uhvatiti desetak utakmica u nizu i krenuti nabolje.

Prijatelji ga podržavaju u promjeni strane u "derbiju svetog Duje".

- Sretni su i zadovoljni, ovo je jedna druga dimenzija.

Nakon Splita, Hajduk u četvrtak očekuje uzvrat trećeg pretkola Europske lige protiv Oleksandrije na Poljudu.

- Neki su ih osporavali, ali oni su dobra momčad. Izbacili su Kijev iz kupa i radi se o ozbiljnoj momčadi. Danas nije lako dobiti nikoga, pogotovo ne u Europskoj ligi. Nadamo se i učinit ćemo sve za pobjedu - zaključio je Ante Erceg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja