Obavijesti

Sport

Komentari 15

Argentinci su utišali Santiago: Di Maria i Mercado za pobjedu

Argentinci su utišali Santiago: Di Maria i Mercado za pobjedu
5

U reprizi prošlogodišnjeg finala Copa Americe Argentinci su uzvratili Čileancima za poraz nakon jedanaesteraca. Argentina je slavila u Santiagu 2-1

VIDEO

U najzanimljivijem susretu 5. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji igranom u četvrtak Argentina je kao gost u Santiagu svladala Čile sa 2-1 (2-1).

U reprizi prošlogodišnjeg finala Copa Americe na istom stadionu Argentinci su uzvratili Čileancima za poraz nakon 11-eraca pobjedom do koje su stigli preokretom, a sva tri pogotka postignuta su u prvih pola sata utakmice.

Čile je poveo preko Felipea Gutierreza (11), no Angel di Maria (20) i Gabriel Mercado (25) vrlo su brzo osigurali prednost Argentini koju je gostujući sastav uspio sačuvati do kraja.

Argentina je ovom pobjedom preskočila Čile na ljestvici, sada je četvrta s osam bodova, a Čile šesti sa sedam. Na SP će se izravno plasirati prve četiri reprezentacije nakon 18 odigranih kola, dok će peta u dodatne kvalifikacije protiv pobjednika Oceanijske zone.

Izuzetno važnu pobjedu na gostovanju kod Bolivije u La Pazu ostvarila je Kolumbija koja je slavila sa 3-2 (2-0). Gosti su u prvom poluvremenu opravdali ulogu favorita i poveli preko Jamesa Rodrigueza (10) i Carlosa Bacce (40). 

No, početkom nastavka domaći su uspjeli poravnati golovima Juana Carlosa Acrea (49-11m) i Alejandra Chumacera (62). Taj je rezultat stajao sve do druge minute sudačke nadoknade kada je Edwin Cardona (90+2) postigao vrlo važan pogodak za Kolumbiju koja je sada sedma sa sedam bodova, dok je Bolivija deveta s tri.

Vodeći Ekvador je u Quitu odigrao 2-2 (1-1) protiv Paragvaja, a i u toj je utakmici važan pogodak postignu u sudačkoj nadoknadi. Domaći su poveli preko Ennera Valencije (20), no gosti su preokrenuli preko Darija Lezcana (38, 59) i rezultat 1-2 je stajao do druge minute sudačke nadoknade kada je Mena (90+2) poravnao na konačnih 2-2. Ekvador sada ima 13 bodova, četiri više uz utakmicu više od drugog Urugvaja, dok je Paragvaj treći s osam bodova.

U posljednjem susretu večeri Peru i Venezuela su odigrali 2-2. Peru je osmi s četiri boda, dok je posljednjoj Venezueli ovo prvi bod. Peto kolo će u noći s petka na subotu u Recifeu zaključiti Brazil i Urugvaj.

Uoči tog susreta Brazil je peti sa sedam bodova, dva manje od drugog Urugvaja.

REZULTATI 5. KOLA:

Bolivija - Kolumbija 2-3 (Acre 49-11m, Chumacero 62 / James 10, Bacca 40, Cardona 90+2)
Ekvador - Paragvaj 2-2 (E. Valencia 20, Mena 90+2 / Lezcano 38, 59)
Čile - Argentina 1-2 (F. Gutierrez 11 / Di Maria 20, Mercado 25)
Peru - Venezuela 2-2 (Guerrero 61, Ruidiaz 90+4 / Otero 32-11m, Villanueva 58)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu