Obavijesti

Sport

Komentari 14

Babić: Odmarat ću neke danas; Duvnjak: Drugi dio je bio užas

Babić: Odmarat ću neke danas; Duvnjak: Drugi dio je bio užas
1

Nije to bila Hrvatska na nivou, nije to bila naša izvedba na najvišoj razini, istaknuo je izbornik Željko Babić nakon poraza na otvaranju olimpijskih kvalifikacija u Herningu

VIDEO

Rukometaši Hrvatske izgubili su prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Herningu za odlazak na olimpijske igre u Rio. Bolji je bio domaćin, Danska čiji su rukometaši pobijedili sa 28-24. Nekako je slična utakmica bila prije dvije godine u polufinalu Europskog prvenstva kada smo na kraju izgubili sa dva razlike. Domaćin je i tada, kao i sinoć, stalno vodio, a mi smo stizali, stizali, ali nismo stigli.

Dobro, nije još ništa izgubljeno. Ionako smo i prije turnira znali da ćemo u nedjelju protiv Norveške odlučivati tko će ići na Igre u Brazil.

- Igrali smo promjenjivo - počeo je izbornik Željko Babić.

Doista, igrali smo kao što se mjenja vrijeme ovdje u Danskoj. Čas je sunčano, čas pada kiša, čas puše vjetar.

Promašeni ziceri

- Nije to bila Hrvatska na nivou, nije to bila naša izvedba na najvišoj razini. Obranom 6-0 promijenili smo ritam, Danci su se tu malo zbunili pa smo sa minus šest došli na zaostatak od samo gola razlike. I umjesto da izjednačimo, mi imamo dvaput probijanje, promašimo sedmerac - istaknuo je Babić.

U prvom poluvremenu imali smo dosta pogođenih stativa i vratnica (Duvnjak, Čupić, Buntić, Cinmdrić), ali i promašenih zicera (Pavlović). U obrani je pak naš najbolji čovjek bio Ivan Stevanović. U prvih pola sata imao je osam obrana i to nisu ni najmanje bili neki lagani šutevi.

Željko Babić nažalost nije imao previše rotacija u vanjskoj liniji zbog ozlijeda Sliškovića i Karačića. Još je i Kopljaru loše krenulo u napadu, ali i obrani. Obrana Danaca bila je takva da Marko nije uspio uputiti niti jedan šut pa je brzo bio zamjenjen Buntićem koji je u igri jedan na jedan bio prilično uspješan (tri gola za dvadesetak minuta), ali je na kraju sve ‘zeznuo’ nepotrebnim šutevima i probijanjima.

- Široko su nas napadali i mi se nismo kvalitetno branili. Uza sve Hansen je jako dobro razigrao cijelu momčad, ponajviše Sondergaarda - istaknuo je Marko Kopljar, kapetan reprezentacije.

Domagoj Duvnjak je kazao:

- Drugo poluvrijeme bilo je užasno. Primili smo 17 golova, šest više nego u prvom. Promašili smo četiri sedmerca, ali i oni su puno toga promašili. Jednostavno nismo bili na razini zadataka - istaknuo je igrač Kiela.

Željko Babić se već okreće Bahreinu koji je jučer izgubio od Norveške sa 29-35.

Danas s Bahreinom

- Odmarat ćemo glavne igrače. Mislim da će brzina Cindrića, Pavlovića i Karačića biti dovoljna da upišemo laganu pobjedu. E, da smo barem kao Danci imali deset dana priprema za ovaj turnir. Nažalost imali smo samo tri – zaključio je naš izbornik.

Sa Bahreinom igramo danas u 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače