Obavijesti

Sport

Komentari 111

Raketa zabio Atleticu, Messi se ozlijedio, Correa šokirao Barcu

Raketa zabio Atleticu, Messi se ozlijedio, Correa šokirao Barcu
10

Barcelona je odigrala 1-1 protiv Atletico Madrida. Rakitić je pogodio za 1-0 u prvom dijelu. Messi je izašao u nastavku zbog ozljede, a Correa je zabio minutu nakon svog ulaska za remi

VIDEO

Barcelona i Atletico Madrid odigrali su 1-1 u derbiju petog kola Primere. Ivan Rakitić zabio je za Barcelonu, a mladi Angel Correa postavio je konačan rezultat u drugom dijelu, nedugo nakon ulaska i Messijeve ozljede.

Atletico Madrid stigao je na mjesto gdje nije slavio u Primeri 10 godina, a Diego Simeone čekao je na prvu pobjedu protiv Barcelone u prvenstvu. Još će se načekati...

Ivan Rakitić igrao je od prve minute protiv Atletica i bio je najbolji igrač Barcelone u ovom derbiju. Zatvarao je rupe u rijetkim, ali ne i bezopasnim izlascima gostiju u protunapade, a sjajnu igru u prvom dijelu okrunio je golom u 41. minuti.

Nou Camp se naklonio Raketi

Iniesta je ubacio, a Raketa se naklonio za 1-0.

Naklonili su mu se i navijači jer Barca dotad nije imala ključ za Simeoneov bunker na Nou Campu. Katalonci su beskrajnim dodavanjima pleli mrežu oko gostujućeg šesnaesterca, ali Messi, Suarez i Neymar nisu pronašli način kako probiti sjajnog golmana Atletico Madrida Jana Oblaka.

No umjesto njih napravio je to Rakitić

U drugom dijelu stigli su prvi problemi za Barcelonu. 

Ozljeda Messija 

Prvo je Messi morao van zbog problema s preponama. I  dok su navijači na Nou Campu s nevjericom gledali u smjeru Messijea, Angel  Correa je za to vrijeme ušao u igru u nepunu minutu nakon toga zabio za 1-1.

Barcelona je imala pola sata da vrati prednost na svoju stranu. Katalonci su opet zavladali travnjakom, a Rakitić je u nekoliko navrata pokupio veliki pljesak Nou Campa. Prvo se majstorski okrenuo u šesnaestercu i namjestio loptu Albi, a nakon toga je gurnuo kroz noge Godinu i pucao kraj gola.

Atletico se vratio u svojih 40 metara i napravio blok koji Barca više nije mogla probiti. Na kraju veliki bod za Simeoneovu momčad, ali i rezultat koji će usrećiti navijače Reala, koji je prije ove utakmice kod kuće odigrao tek 1-1 protiv Villarreala.

Primera, 5. kolo:

Barcelona - Atletico 1-1 (Rakitić 41 / Correa 61)

  • 90' KRAJ UTAKMICE: Barcelona protiv Atletica 1-1.
  • 88' Rakitić gura kroz noge Godinu i puca kraj gola! Sjajna predstava našeg igrača.
  • 86' Nova majstorija Rakitića! Prvo je Neymar dao Raketi, naš igrač se sjajno okrenuo i namjestio loptu Albi, ali lijevi bek Barcelone nije pogodio.
  • 83' Pique puca glavom, prolazi to malo kraj gola!
  • 75' Neymar iz slobodnjaka pogađa nekoga u "živom zidu". Šteta što Brazilac nije pustio Rakitića da izvede ovaj slobodan udarac. 
  • 70' Atletico opet igra bunker. Čak i Torres, koji je ušao u nastavku, igra na 35 metara od svog gola. Nitko ne zna "ubiti" igru kao Atletico. 
  • 61' GOOOOOL! Angel Correa je zabio za 1-1! Ušao je minutu prije toga. Sjajno se snašao, prošao je Mascherana i poslao loptu iza Ter Stegena.
  • 59' KRAJ ZA MESSIJA: Ovacije Nou Campa za Lea Messija koji ima problema s preponama. Arda Turan je ušao umjesto Argentinca.
  • 55' Messi je zabrinuo navijače. Čini se da osjeća posljedice ozljede zbog koje je nedavno pauzirao. U međuvremenu Atletico sve hrabrije napada.
  • 47' Atletico će se morati malo otvoriti, a to je ono što čeka Barcelona. Inače, moramo spomenuti i čovjeka koji je asistirao Rakitiću za gol. Znate li tko je jedini igrač u Primeri koji je imao barem jednu asistenciju u svakoj od posljednjih 14 sezona španjolske lige? Naravno, jedan jedini, Andres Iniesta.
  • 46' Vatreni početak nastavka! Griezmann je zagrijao Ter Stegena!
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme!
  • 45' Kraj prvog dijela! Barcelona vodi 1-0 na Nou Campu protiv Atletica golom Ivana Rakitića. Barca dominira u posjedu lopte, a gosti se uglavnom brane sa svih 10 igrača u polju.
  • 41' GOOOOOOL! IVAN RAKITIĆ! Iniesta je ubacio, a Rakitić je glavom zabio za 1-0. Ivan je okrunio sjajnu igru u prvom poluvremenu golom kojim je Barcelona probila Atleticov bunker. 
  • 35' Rakitić igra vrlo dobru utakmicu, pogotovo u obrambenoj fazi. Presjekao je već nekoliko lopti, a u predaji lopte je gotovo savršen. No Barca se muči s gostujućim bunkerom. Igra se  praktički "viktorija" na gol Atletica.
  • 33' PENAL? Dvojbena situacija u Atleticovom šesnaestercu. Barcelona je tražila penal zbog igranja rukom. No sudac nije tako mislio. Ne bi pogriješio da je pokazao na bijelu točku.
  • 30' Pola sata igre u velikom derbiju petog kola Primere. Barcelona dominira u posjedu, Atletico vreba na šansu iz kontre. Gosti su većinom u bunkeru, brane se sa svih 10 igrača...
  • 16' Messi je zagrijao Oblaka, a Carrasco Ter Stegena. Zasad 1-1 u šansama.
  • 15' Barcelona je u kupu i Primeri dobila posljednjih šest utakmica protiv Atletica. No madridski klub slavio je u zadnjoj utakmici ova dva kluba, u četvrtfinalu Lige prvaka na Vicente Calderonu.
  • 9' Rakitić je pucao glavom, lak posao za Oblaka. Očekivana dominacija Barcelone koja uz ona beskrajna dodavanja plete mrežu oko Atleticovog šesnaesterca.
  • 1' Počela je utakmica na Nou Campu! Barca protiv Atletica.
  • Igrači Barce i Atletica sigurno znaju za Realov kiks na Bernabeuu prije ove utakmice. Villarreal je odigrao 1-1 protiv "kraljevskog kluba" i dao je šansu Kataloncima ili gradskom rivalu da mu se približe.
  • Ivan Rakitić igra u prvih 11, kod Atletica Šime Vrsaljko nije u kadru.
  • POSTAVE:
  • 21.50 Barcelona i Atletico Madrid igraju derbi petog kola Primere na Nou Campu. Atletico Madrid ne zna za pobjedu protiv Barce na Nou Campu u Primeri od 2006. godine. Diego Simeone čeka na prvu trenersku pobjedu protiv Katalonaca u španjolskom prvenstvu. Možda je dočeka večeras...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom