Obavijesti

Sport

Komentari 204

Messi asistirao, Alba i Neymar zabijali: Barça do duple krune!

Messi asistirao, Alba i Neymar zabijali: Barça do duple krune!
9

Barcelona je osvojila Kup kralja pobijedivši u finalu na madridskom Vicente Calderónu sastav Seville 2-0. Strijelci su u produžecima bili Jordi Alba i Neymar, a dvostruki asistent Messi

VIDEO

Odigrao je ove sezone 44 utakmice za Barcelonu bez postignutog gola. Ostala mu je još samo jedna, finale Kupa kralja, i tu se upisao među strijelce. I ne samo to, zabio je vjerojatno presudan gol.

Jordi Alba junak je Barcelone koja je nakon produžetaka, na pogon Lionela Messija s dvije asistencije, pobijedila Sevillu 2-0 i kompletirala dvostruku krunu nakon gotovo jednako dramatične završnice Primere u kojoj je također uzela trofej.

Barceloni je to bio 28. trofej u Kupu kralja, čime je još više pobjegla prvom pratitelju na vječnoj ljestvici, Athletic Bilbau, koji je 23 puta bio najbolji. Sevilla je u osmom finalu treći put ostala kratkih rukava.

Uspavanku u prvih pola sata na Vicente Calderónu prekinuo je potez Javiera Mascherana koji je u 36. minuti zaradio crveni karton nakon što je, kao posljednji čovjek, povukao za dres Kévina Gameira. Sudac Del Cerro nije imao previše izbora, a do kraja utakmice imao je itekako puno posla podijelivši 13 žutih i tri crvena kartona.

Barcelona je najbolju šansu propustila minutu prije velikog odmora kad je Piqué, nakon ubačaja Rakitića, glavom pucao preko gola. Luis Enrique morao je popuniti prazninu u obrani i uvesti stopera Mathieua, a žrtveno janje bio je naš Ivan Rakitić, koji je tako odigrao jedno poluvrijeme protiv nekadašnjeg kluba.

Sevilla je s igračem više na terenu bila konkretnija u napadu i mogla je doći do vodstva već u 50. minuti kad je Banega s 20-ak metara gađao donji desni Ter Stegenov kut, no pogodio je stativu.

Nove nevolje za katalonskog velikana stigle su sedam minuta poslije jer se pri pokušaju da dođe do lopte ozlijedio Luis Suárez, a zamijenio ga je Rafinha. Urugvajac je na klupi briznuo u plač, a tješio ga je baš Raketa.

U napetoj završnici osnovnog dijela utakmice golova nije bilo, ali jest dramatičnosti. Prvo je Sevilla tražila penal nakon duela Danija Alvesa i Iborre, a u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon što je prvi put izašao na kraj s Brazilcem, Banega je pokosio Neymara i, baš kao Mascherano u prvom poluvremenu, zasluženo dobio crveni karton.

Barcelona je s jednakim brojem igrača na terenu u dodanih 30 minuta ipak došla do zraka i pokazala da je kvalitetnija momčad. Igrala se 97. minuta kad je Messi dobio trenutak inspiracije proigravši Jordija Albu u šesnsaestercu, a Španjolac je precizno pogodio suprotni kut sa sedam-osam metara udaljenosti.

Da na golu Andalužana nije bio Sergio Rico, tko zna koliko bi Barça još zabila golova. Čuda je skidala "jedinica" Seville, prvo udarac glavom Piquéa, a onda i bombu Alvesa iz daljine. No nije to dalo vjetra u leđa njegovim suigračima, dapače.

Daniel Carriço u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog produžetka dobio je dva žuta kartona odjednom - zbog žestokog faula na Messiju i prigovora, a Neymar je minutu poslije, nakon još jedne briljantne Messijeve asistencije, potvrdio pobjedu Barcelone golom za konačnih 2-0.

Kronologija: Barcelona - Sevilla 2-0

(Jordi Alba 96', Neymar 120+2')

KRAJ UTAKMICE Barcelona osvaja duplu krunu u Španjolskoj! Produžeci su presudili, Alba i Neymar strijelci su za momčad Luisa Enriquea koja ima ponoćnu feštu u Madridu!

120+2' GOL! Neymar zabija za 2-0! Opet je Messi napravio više od pola posla podvalivši loptu za Neymara koji rutinski pogađa suprotni kut za potvrdu titule katalonskog diva!

120+1' Carriço dobiva izravan crveni karton! Divljački je startao na Messija. Sevilla s devetoricom u samom finišu.

120' Zadnja zamjena Barcelone. Strijelac Jordi Alba izlazi, Sergi Roberto ulazi. Sama završnica, igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

114' Gameiru žuti karton. Sedmi požutjeli u momčadi Seville, 11. ukupno.

110' Sudac Del Cerro zatražio je liječničku pomoć, čini se da ga muče grčevi. Maratonska utakmica uzela je svoj danak.

106' Počinje drugi produžetak. Može li Sevilla izboriti jedanaesterce?

Zamjena u Sevilli, tek druga na utakmici. Izašao je Iborra, ušao Llorente.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA Barcelona je zabila jedan gol, a mogla je još koji i na korak je do osvajanja Kupa kralja.

104' Rico radi čuda na golu Seville! Obranio je prvo udarac glavom Piquéa na ubačaj Neymara iz slobodnjaka pa Danija Alvesa iz daljine.

97' GOL! Barcelona vodi 1-0, zabio je Jordi Alba! Messi je dao fantastičnu loptu u šesnaesterac za Albu koji sa sedam-osam metara iskosa pogađa suprotni kut. Napokon je pao gol u finalu! Albi je to - vjerovali ili ne - prvi ove sezone.

91' Počinje prvi produžetak.

90+6' KRAJ! Barcelona - Sevilla 0-0. Pobjednika kupa saznat ćemo nakon dodatnih 30 minuta.

90+5' Šansa za Sevillu u samom finišu utakmice, izlazi na vrijeme Ter Stegen. Iborri žuti zbog žestokog starta na njemačkom golmanu nakon što nije uspio doći do lopte.

90+3' Messi je pokušao donijeti pobjedu Barceloni iz slobodnjaka, Rico to brani i odbija u korner.

90+2' Crveni za Banegu! E, sada je Banega bio kriv. Pokosio je Neymara na rubu šesnaesterca kao posljednji igrač i zasluženo dobio crveni karton. Deset protiv deset na Vicente Calderónu.

89' Neymar dobiva žuti karton jer je prosvjedovao na odluku suca zbog nedosuđenog faula u duelu s Banegom. A usporena snimka pokazala je kako je Brazilac povukao protivničkog igrača. Požutio je i Alves.

84' Sevilla traži penal! Dani Alves bio je u duelu s Iborrom nakon ubačaja s Cokea s desne strane, sudac Del Cerro Grande odmahuje rukom.

80' Prva zamjena u Sevilli. Izlazi Mariano, ulazi Konopljanka.

77' Messi puca iz slobodnjaka s 25 metara, Rico brani. Bio je to prvi udarac u okvir katalonske momčadi na cijeloj utakmici.

73' Žuti karton za Ramija koji je srušio Neymara.

70' Ulazimo u samu završnicu utakmice u kojoj Sevilla lagano dominira u nastavku, ali ne uspijeva pronaći put do Ter Stegenova gola. Hoće li i ovo finale kupa otići u produžetke kao i ono u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj i Portugalu?

57' Novi udarac za Barcelonu! Ozlijedio se Luis Suárez, zategnuo ga je mišić kod jednog pokušaja da dođe do lopte i ne može nastaviti utakmicu. Ulazi Rafinha, a naš Ivan Rakitić tješi žalosnog Urugvajca.

50' Stativa spašava Barcelonu! Banega je potegao udarac s 20-ak metara u donji desni kut, Piqué je okrznuo loptu, a ona se od stative odbila natrag u polje. Ostaje 0-0.

46' Kreće nastavak utakmice bez Ivana Rakitića kojega je Enrique izabrao za "žrtveno janje" kako bi uveo Jérémyja Mathieua i pojačao obranu.

POLUVRIJEME Gotovo je prvih 45 minuta nakon kojih nema golova. Barcelona nije bila osobito opasna po gol Andalužana, sigurno ju je u tome presjekao i crveni karton Mascherana pa Sevilla ima veliku šansu doći do trofeja.

44' Prijeti Barcelona! Rakitić ubacuje iz kuta, Piqué gađa glavom malo iznad prečke!

38' Banega je lijepo naciljao suprotni kut iz slobodnjaka koji je uslijedio, Ter Stegen to izbacuje u korner.

36' Crveni karton za Mascherana! Relativno mirnu utakmicu razbudio je potez Argentinca koji je povukao Gameira za dres kad je ovaj išao sam na Ter Stegena malo izvan šesnaesterca. Sudac se nije dvoumio.

8' Prvu šansu na utakmici imao je Luis Suárez na proigravanje Andrésa Inieste. S desetak metara udaljenosti nije pogodio okvir.

1' Intoniranje španjolske himne proteklo je bez glasnijih zvižduka ili se barem nisu mogli čuti u televizijskom prijenosu. Počela je utakmica!


BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Dani Alves, Mascherano, Piqué, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

SEVILLA (4-2-3-1): Rico - Mariano, Carriço, Rami, Escudero - Krychowiak, Iborra - Coke, Banega, Vitolo - Gameiro


Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić najsvježija je poveznica ova dva kluba i krenut će u početnoj postavi "blaugrane". Utakmica počinje u 21:30, a najzanimljivije detalje možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu 24sata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 204
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome