Obavijesti

Sport

Komentari 38

Barcelona je slavila u Gijonu: Messi zabio 300. gol u Primeri

Barcelona je slavila u Gijonu: Messi zabio 300. gol u Primeri
4

A odmah zatim i 301. Asistent za oba gola bio je Luis Suarez, a Barcelona je upisala 31. utakmicu zaredom bez poraza. Također, Messi je zabio 9999. i 10.000. gol u klupskoj povijesti

VIDEO

Zaostala utakmica španjolskog prvenstva između Sporting Gijona i Barcelone ostat će zapamćena u povijesti po samo jednom čovjeku - Lionelu Messiju. Ne samo da je bio zaslužan za pobjedu 3-1 i tri boda nego je zabio 300., a zatim i 301. gol u Primeri. Također, Messi je s ova dva gola upisao 9999. i 10.000. gol Barcelone u natjecateljskim utakmicama. Kakav dan za Messija!

Utakmica je sama po sebi bila prilično zanimljiva. Barcelona je bolju igru u prvom poluvremenu okrunila golom u 25. minuti kada je na asistenciju Luisa Suareza Lionel Messi zabio gol za vodstvo. Bio je to njegov 300. gol u Primeri i 9999. za Barcelonu u povijesti. Nije se dugo Barca veselila pošto su nogometaši Sporting Gijona dvije minute kasnije odigrali savršenu kontru i zabili za izjednačenje 1-1. Strijelac je bio Carlos Castro.

No isti Barcelonin par nezaustavljivo je ponovo doveo Barcu u vodstvo. U 31. minuti, četiri minute nakon gola Sportinga za 1-1, Suarez je opet dodao loptu Messiju koji ju šalje visoko u prvi kut. Službeni 10.000 gol 'blaugrane' u službenim natjecanjima. Barcelona je bila dominantna bolja i stvarno ih je užitak gledati kako igraju. 

U drugom poluvremenu ponovo je, očekivano, Barcelona bila bolja. Prvo je Neymar u 62. minuti izborio penal, a Suarez je promašio. Točnije, golman Sporting Gijona Ivan Cuellar mu je obranio udarac. No brzo se Urugvajac iskupio. Pet minuta kasnije sjajno se snašao u šesnaestercu, driblingom izbacio nogometaša Sportinga i slabijom, lijevom nogom majstorski zabio za 3-1 od stative.

Nakon gola za 3-1, trener i legenda Sportinga, a i Barcelone, Abelardo Fernández Antuña napravio je dvije izmjene no ništa se nije promijenilo. Luis Enrique je, pametno, izvadio Sergija Busquetsa i Gerarda Piquea kako bi ih odmorio za subotnji susret s Las Palmasom te utakmicu u Ligi prvaka protiv Arsenala na Emiratesu u utorak.

Rezultat se do kraja nije promijenio, a Barcelona je ovom pobjedom dodatno pobjegla madridskim klubovima. 'Blaugrana' sada Atleticu bježi šest, a Realu sedam bodova. Spomenimo i kako su Alen Halilović te Ivan Rakitić odigrali svih 90 minuta za svoje momčadi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze
HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Kalinića odbila legenda Milana, ali iz Italije vraća mladog napadača...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje