Obavijesti

Sport

Komentari 20

Berlusconi: Ne prodajem Gigija Donnarummu ni za 80 mil. €...

Berlusconi: Ne prodajem Gigija Donnarummu ni za 80 mil. €...
1

I sam Buffon je neslužbeno najavio svojeg nasljednika na golu 'azzurra', a najveći interes za njegovo dovođenje pokazala je Barcelona. No Berlusconi je ponudu glatko odbio

VIDEO

Jedan od najvećih klubova u povijesti nogometa, talijanski AC Milan, nalazi se na raskršću. Što pod time mislimo? Silvio Berlusconi vlasnik je kluba od 1986. godine i nikad u eri njegova vlasništva Milan nije bio ovoliko dugo nekompetentan. Slavni talijanski klub broji već treću sezonu zaredom bez europskog natjecanja, a Berlusconi je nešto morao napraviti po tom pitanju.

Odlučio je prodati klub kineskim investitorima na čelu s multimilijarderom Jackom Maom. No pošto je bivši talijanski premijer predugo u tom poslu i zna više-manje sve tajne zanata, neće se tako lako riješiti svoje najveće ljubavi. Kako kaže, ako ga Kinezi zaista ne uvjere u namjeru ozbiljnog poslovanja i povratka Milana u sam vrh europskog nogometa, neće ni prodavati klub.

Berlusconi ima zadnju želju prije nego što ode u mirovinu, a to je svetalijanski Milan. Želja koju će ostvariti i bez kineskih investitora. Kada čovjek pogleda, većina ideje je ostvarena. Na poziciji desnog beka igra Milanovo dijete Ignazio Abate, a zamjena mu je drugo Milanovo dijete Davide Calabria. Standardni lijevi bek je Luca Antonelli, produkt Milanove škole, kojem je zamjena Mattia De Sciglio, također produkt Milanove škole, dok je jedan od stopera perspektivni mladi Alessio Romagnoli (21).

U veznoj liniji Milan ima Riccarda Montoliva i Andreu Bertolaccija, kao i Andreu Polija te mlade Manuela Locatellija i Josea Maurija, kojima se predviđaju blistave budućnosti. Tu je i Giacomo Bonaventura, koji je po mnogima uvršten u idealnu momčad sezone Serie A. Igra na poziciji veznog, ali sjajno se snalazi i na poziciji krilnog napadača.

Football Soccer - Juventus v Milan - Italian Cup Final - Olympic stadium, Rome, Italy - 21/05/16

Rješenja u napadu mogla bi biti neka nova talijanska imena Serie A ili neki Talijan, koji bi uz Baccu igrao u prvoj postavi. Kada se na sve doda činjenica da je u Milan stigao Argentinac talijanskih korijena Leonel Vangioni, koji igra na poziciji stopera i lijevog beka, te da se radi na dovođenju još jednog stopera (najvjerojatnije talijanskog) jer klub napuštaju Mexes i Alex, dolazi se do zaključka da će početnu postavu Milana sljedeće sezone činiti najmanje 90 posto talijanskih igrača.

Ako se na to doda i mladi Gianluigi Donnarumma, potencijalni nasljednik imenjaka Buffona, Milan će u narednoj sezoni, uz Sassuolo, imati najviše talijanskih igrača u prvoj postavi. A pitanje je hoće li Carlos Bacca ostati i naredne sezone na San Siru.

30 nastupa u Serie A sa 17 godina

Rijetki su talenti kao što je Gianluigi Donnarumma. Pogotovo kada su golmani u pitanju. Stvar je još veća kada se u obzir uzme činjenica da je dečku koji je branio u 30 utakmica ove sezone samo 17 godina (25. veljače 1999. godine).

I sam Buffon je neslužbeno najavio svojeg nasljednika na golu 'azzurra', a najveći interes za njegovo dovođenje pokazala je Barcelona, koja je ponudila 40 milijuna eura za 17-godišnjaka. No Berlusconi je ponudu glatko odbio i poručio:

- Donnarumma nije na prodaju. Pa čak ni za 80 milijuna eura. 

Gazda je rekao svoje, neće prodavati najbolje igrače, a navijači Milana imaju se čemu nadati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu
Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu