Obavijesti

Sport

Komentari 28

Bez Bandića: 0-3, Bandić dođe: 3-3, Bandić ode: 3-5 za Rijeku

Bez Bandića: 0-3, Bandić dođe: 3-3, Bandić ode: 3-5 za Rijeku
11

ŠOFRANAC SHOW Rudeš je od 0-3 protiv Rijeke u osmini finala Kupa stigao do 3-3 s tri penala, od kojih je dva skrivio Šofranac. A onda je u 104. minuti za vodstvo Rijeke 4-3 zabio - opet on!

VIDEO

Kao da je imao nos... Milan Bandić stigao je početkom drugog poluvremena, nije ni sjeo a sudac Matoc svirao je - dva penala za Rudeš!

Čak šest puta ispala je Rijeka u osmini finala Hrvatskoga kupa pa je Matjaž Kek susret protiv Rudeša shvatio krajnje ozbiljno. Iako ga za vikend čeka važna utakmica s Lokomotivom, protiv Rudeša su igrali i Vešović, Gorgon, Gavranović...

Već do osme minute vodili su Riječani 2-0 u blatu i kaljuži Rudešova stadiona, a u 33. bilo je 3-0 golovima Gavranovića, Mitrovića i Andrijaševića.

Činilo se kao šetnja zagrebačkim kvartom, tako su shvatili i navijači Rijeke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bišćane, ubaci malog Vucu! Hoćemo Vucu, hoćemo Vucu - zazivala je Armada sina Siniše Vuce.

Dobrodošli u kaljužu

Bilo je toliko izvjesno da je dosta navijača Rudeša u poluvremenu između utakmice i točenog piva u obližnjem restoranu odabralo potonje.

Uostalom, iako je teren bio pun blata, neki igrači Rijeke, kao Bradarić ili Mitrović, igrali su u “drugoj brzini”, pa im je dres bio potpuno bijel. Kao da je upravo izašao iz perilice za rublje. U svakom slučaju, nije baš da su uklizavali...

I onda, s dolaskom Bandića, sve se preokrenulo - Rudeš je navalio, zabio dva gola, oba iz penala, a kad je Matko Babić promašio prazan gol s dva metra za izjednačenje, Kek je potpuno “poludio”.

Od smirenog čovjeka Slovenac je počeo galamiti, ustajati s klupe...

Gore na tribini smijao se Banderas, a u 79. minuti sudac Matoc i treći put je pokazao na bijelu točku, opet za Rudeš! Desetka Topić i treći put je opalio na isti način, jako i u rašlje, dva golmana ne bi to obranila.

Dva od tri penala skrivio je isti igrač, Rijekin stoper Aleksandar Šofranac. Treći je Mitrovićev. A sva tri penala “zaradio” je Rudešov Matko Babić.

Prilično nesvakidašnje suđenje Marka Matoca, jedan penal za Rijeku i tri za Rudeš... Četiri penala na utakmici to zaista odavno nismo vidjeli. Na “oranici” u Rudešu utakmica je tako odjednom postala spektakularna i otišla u produžetke.

No Bandić, no problem

Na Rijekinu sreću, Bandić je morao otići i gosti su opet proigrali - Matic Crnič pogodio je prečku.

A da ionako nevjerojatna utakmica postane još bolja u 104. minuti pobrinuo se - opet Šofranac! Igrač koji je skrivio dva penala zabio je za vodstvo Rijeke 4-3.

Hrabri Rudeš više nije imao snage za preokret. Gorgon je 107. iz mrtvog kuta zabio za 3-5.

- Ekipa je pokazala da ima m*da do poda, a sve je ukazivalo na težak poraz. Čim sam ih preuzeo, vidio sam imaju srca. Nije fer prema njima, koji izgaraju na terenu, da svi u Rudešu pričaju samo o meni. Kek ima svoju vojsku, ja svoju. Dok je bilo baruta, bilo je dobro, na kraju smo izdahnuli - slikovito je utakmicu opisao Bišćan.

Cirkus i potrošnja

Kek unatoč prolasku nije mogao biti zadovoljan.

- Uza sav cirkus s penalima, ne smijemo si ovo dopustiti. Potrošili smo previše energije te izgubili Mišića i Bradarića za Lokomotivu - požalio se Matjaž Kek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener