Obavijesti

Sport

Komentari 75

'Bijeli' predstavili Australca: Hajduk je najveći u Hrvatskoj

'Bijeli' predstavili Australca: Hajduk je najveći u Hrvatskoj
4

Najdraži igrač Hajduka uvijek mi je bio Kranjčar koji mi je bio idol u djetinjstvu, a uz njega i Skoko koji je uz Šimunića najbolji nogometaš među australskim Hrvatima, kaže Kalik

VIDEO

Plejadu hajdukovih Australaca, koju predvode Josip Skoko i Anthony Šerić, od nedavno je bogatija za još jedno ime. Riječ je o mladom veznjaku Anthonyju Kaliku, koji je u Hajduk stigao iz Central Coast Marinersa.

Kalik je porijeklom iz Hrvatske. Njegov otac Denis i majka Francis rodili su se i odrasli na Korčuli na koju mali Anthony dolazi svako ljeto.

- Korčula je prekrasna ljeti, pogotovo jer je u to vrijeme u Australiji zima. Uživao sam u rodnom kraju mojih roditelja pa sam se naučio sporazumjevati. Znam osnove samo se ne usudim baš pričati - kazao je na materinjem jeziku s tvrdim otočkim dijalektom Kalik, kojeg je Hajduku preporučio Josip Skoko.

- Josip je legenda Australije i Hajduka, čiji je bio kapetan. Poslušao sam njegov savjet i došao u Split. Ljubav prema Hajduku prenio mi je otac koji je i sam bio nogometaš. Puno Hajdukovih utakmica gledao sam putem interneta, a jednom zgodom sam posjetio i stadion. Najdraži igrač Hajduka uvijek mi je bio Kranjčar koji mi je bio idol u djetinjstvu, a uz njega i Skoko koji je uz Šimunića najbolji nogometaš među australskim Hrvatima. Danas volim Messija - otkrio nam je Kalik, koji je na iznenađenje mnogih nastupio u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive.

Pokretanje videa...

00:27

- Bilo je to iznenađenje i za mene. Tek sam stigao u Split, nisam ni pripreme prošao, ali trener me stavio i drago mi je da sam debitirao. Jedino mi nije drago što smo izgubili. Nadam se da ću i u Rijeci zaigrati, a radujem se i prvom nastupu pred Torcidom na Poljudu. Pričao sam s trenerom. Kazao mi je da samo budem opušten i da nemam što izgubiti. Ja mu zahvaljujem na ukazanom povjerenju - kaže Kalik i dodaje:

- Imamo dobru momčad. Tino Sušić je odličan igrač, potom golman Kalinić. Ima dosta mladih igrača i vjerujem da ćemo igrati sve bolje. Mislim da ovoj momčadi mogu dati dodatnu dozu agresivnosti u veznom redu. Zapravo, to je način na koji se igra u Australiji i ja to nosim u sebi. Znam da su ambicije Hajduka velike, da je to najveći klub u Hrvatskoj i ja im želim pomoći da to i pokažu.

Kalik igra na mjestu prednjeg veznog igrača. Kaže da je HNL u, odnosu na australsku, brža liga, da treba brže razmišljati i brže igrati. No smatra da će se brzo prilagoditi. Do sada je igrao za U-20 reprezentaciju Australije, a ima i hrvatsku putovnicu.

- Skoko mi je puno pričao o Hajduku i Splitu, dugo vremena je proveo ovdje. Tako i ja znam za mnoge stvari kao da je i veliki derbi s Dinamom uvijek posebna utakmica. Radujem se što ću biti dio te priče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 75

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima