Obavijesti

Sport

Komentari 167

Slaven Belupo bolji od Hajduka: Futacs promašio penal za remi

Slaven Belupo bolji od Hajduka: Futacs promašio penal za remi
2

FUTACS TRAGIČAR 'BILIH' Klub iz Koprivnice zasluženo je pobijedio goste iz Splita 2-1. Gol odluke zabio je Mirko Ivanovski iz penala, a Hajduk je također imao penal kojeg je Futacs poslao u prečku

VIDEO

Pred oko 1.500 gledatelja na Gradskom stadionu u Koprivnici, Slaven Belupo stigao je do bodova protiv splitskog Hajduka pobjedom 2-1. Bio je to debi privremenog trenera Hajduka Marka Loze koji je obilježen porazom. Gol odluke zabio je Mirko Ivanovski u 60. minuti iz penala, dok je goste u očaj bacio Marko Futacs u 88. minuti promašenim penalom.

>>> SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

U prvih dvadesetak minuta nismo vidjeli ništa od igre, a prvo uzbuđenje viđeno je u 26. minuti. Domaći defenzivac Burić je ostao nečuvan na 4-5 metara od Kalinića, imao je čistu šansu koju je poslao pored gola.

Slaven kažnjen za promašaje; Kalinić spašavao

Tri minute poslije, nova prijetnja Slavena. Pucao je iz dobre pozicije Makedonac Mirko Ivanovski u šesnaestercu 'bilih', ali Lovre Kalinić lijepo brani i spašava Hajduk. U 32. minuti prijeti i Heber, međutim, Kalinić ponovo sjajno intervenira.

Ipak, Splićani se nisu uspjeli obraniti u 34. minuti. Burić je ponovo ostao neometan ispred Kalinića, ovaj put nije mogao promašiti za vodstvo Slavena poslije prekida. Četiri minute zatim, sreća spašava goste. Savić je ubacio s desne strane, lopta je stigla do Katića koji je pogodio prečku.

Konačno, nešto od Hajduka prema naprijed viđeno je u 41. minuti. Zaprijetio je Ante Erceg iskosa, bila je to najbolja šansa za goste, no odlazi to pored gola. Hajduk je zaradio samo korner iz svega.

Ipak, stižu do pomalo nezasluženog izjednačenja u 45. minuti. Lijepo je Toma Bašić pronašao Ahmeda Saida koji glavom poentira u mrežu bivšeg čuvara mreže Hajduka, Gorana Blaževića.

Nastavak je ponudio jednake slike kao i u prvom poluvremenu, Slaven je nastavio kreirati i promašivati. U 58. minuti Arap izlazi sam na Kalinića, ali šalje loptu pored gola.

Oba penala su diskutabilna; Futacs ispao tragičar Hajduka

Slaven je stigao do vodstva poslije diskutabilnog penala kojeg je svirao sudac Damir Batinić. Start Lorenca Šimića na Mirka Ivanovskog sudac je okarakterizirao kao najstrožu kaznu, međutim, to i nije izgledalo najuvjerljivije. No, Ivanovski je precizan, poslao je loptu u desni kut Lovre Kalinića koji je ostao na crti 'zamrznut'.

Hajduk je pokušavao prijetnjama iz daljine, a savršenu šansu za poravnati rezultat dobili su u 88. minuti. Zvonimir Kožulj srušen je u šesnaestercu domaćih, Batinić je pokazao na bijelu točku, iako je i taj penal izgledao upitno.

Odgovornost je preuzeo mađarski napadač Marko Futacs koji šalje loptu točno u prečku te se tako profilira u glavnog tragičara utakmice.

Hajduk je upisao četvrti poraz u 18. kolu te ostao na 34 osvojena boda, a Belupo je skočio na petu poziciju i trenutno broji 21 osvojen bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani