Obavijesti

Sport

Komentari 65

Bilić na rubu raja: West Ham i Man. United odigrat će 'replay'

Bilić na rubu raja: West Ham i Man. United odigrat će 'replay'
2

Posljednjeg polufinalista FA kupa dat će ponovljena utakmica između West Hama i Manchester Uniteda nakon što su ta dva kluba na Old Traffordu odigrala neodlučeno (1-1)

VIDEO

Samo su dvije momčadi uspjele nanizati prvenstvene pobjede protiv svih pet najvećih engleskih klubova u istoj sezoni. Dogodilo se to Aston Villi u sezoni 1994/95. te Leeds Unitedu dvije sezone potom. Vrlo blizu tom uspjehu bio je West Ham United kojega u super-uspješnoj debitantskoj sezoni vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

"Čekićari" su u četvrtfinalu FA kupa na Old Traffordu remizirali s Manchester Unitedom 1-1 pa će za prvo polufinale FA kupa još od sezone 2005/06., kad su u finalu izgubili od Liverpoola na penale, morati slaviti u ponovljenoj utakmici na svom stadionu. U polufinalima, koja će se 23. i 24. travnja igrati na Wembleyju, već čekaju Crystal Palace, Everton i Watford.

West Ham je pružio dostojan otpor "crvenim vragovima" i imao nekoliko dobrih prilika. Krunu odlične utakmice na Old Traffordu stavio je Dimitri Payet, "čovjek - pola momčadi" koji je u 68. minuti fantastično izvedenim slobodnjakom s 25 metara od desne De Geine stative pogodio za 0-1.

Sedam minuta dijelilo je "čekićare" do pobjede, no veliku ofenzivu domaćina ipak nisu mogli izdržati do kraja. Anthony Martial u 83. minuti iz blizine je pospremio loptu u mrežu nakon ubačaja Andera Herrere. No je li gol trebao biti priznat? Naime, Bastian Schweinsteiger gurnuo je golmana West Hama Darrena Randolpha.

- To je faul - rekao je Howard Webb, umirovljeni engleski sudac.

 

Bilo je napeto u preostalom vremenu u šesnaestercu West Hama, ali i u domaćem jer je De Gea skinuo odličan pokušaj Antonija.

Drugi put ove sezone, nakon 0-0 u prvenstvu na Old Traffordu, završilo je neodlučeno između ova dva kluba, no sigurno je kako će se netko nakon trećeg susreta ipak veseliti. Do kraja ove sezone West Ham će tako odigrati još dvije utakmice protiv Manchester Uniteda na svom stadionu, u FA kupu i Premiershipu.

FA kup, četvrtfinale:

  • Manchester United - West Ham United 1-1 (Martial 83' / Payet 68')

Tottenham se približio Leicesteru

Nova loša vijest za Arsenal, nakon što ga je Watford izbacio iz FA kupa pobijedivši na Emiratesu 2-1, stigla je iz Birminghama. Tottenham je, naime, pobijedio fenjeraša Aston Villu 2-0 golovima Harryja Kanea (45+1', 48') i odmakao "topnicima" šest bodova na ljestvici Premiershipa uz utakmicu više. Vodeći Leicester s utakmicom manje ima dva boda više od Spursa

Premiership, 30. kolo:

  • Aston Villa - Tottenham Hotspur 0-2 (Kane 45+1', 48')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 65

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana