Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bilić: Pep Guardiola, Mourinho ili Ancelotti ni blizu Obradoviću

Bilić: Pep Guardiola, Mourinho ili Ancelotti ni blizu Obradoviću
1

Bio sam veliki obožavatelj Utah Jazza. Sjećam se da smo 1998. tijekom SP-a moj cimer Robert Prosinečki, koji je kao i ja bio lud za NBA-om, u 1 ujutro gledali finale nakon što smo pobijedili Jamajku

VIDEO

Slaven Bilić nalazi se u Americi u sklopu priprema svojeg West Hama. Hrvatski stručnjak je s američkim novinarima pričao o košarci.

- U NBA ligi 1990. godine nije bilo puno stranaca, ali iz Splita je bilo više igrača nego praktički iz ostatka svijeta. Bila su petorica ili šestorica - Toni Kukoč, Dino Rađa, Žan Tabak, Dražen Petrović (Šibenik), Stojko Vranković (Drniš)... Nogomet i košarka tada su bila dva najpopularnija sporta. Momčad iz mog Splita tri puta je bila europski prvak s igračima koji su kasnije napravili NBA karijere. U bivšoj Jugoslaviji imalo smo nevjerojatnu košarkašku kulturu. Čak i danas Hrvatska, Srbija i Slovenija daju nekoliko NBA igrača - rekao je Slaven Bilić za West Hamovu stranicu.

- U finalu Olimpijskih igara 1992. godine vodili smo 25-23 iako je američki Dream Team bio puno bolji - nastavio je Bilić pa se prisjetio Dražena Petrovića.

- On je bio sjajan. Bio je primjer sportaša koji je lud za igrom i stalno trenira. Prije nego što je poginuo, nadali smo se da će biti All-Star igrač.

Bilić je ljubitelj košarke, a otkrio je za koga je navijao u mlađim danima.

- Bio sam veliki obožavatelj Utah Jazza. Sjećam se da smo 1998. tijekom SP-a u Francuskoj moj cimer Robert Prosinečki, koji je kao i ja bio lud za NBA-om, i ja u 1 ujutro gledali finale nakon što smo pobijedili Jamajku. Michael Jordan je zabio pobjednički koš, a ja sam bio razočaran.

Menadžer West Hama dotakao se i košarkaških trenera te nahvalio Željka Obradovića.

- Mi u Hrvatskoj imamo dobrih trenera, no fascinira me Željko Obradović. On radi nevjerojatne stvari, osvaja naslove u Euroligi i hrpu drugih trofeja. Ne znam nikoga u drugom sportu da je tako dominantan. Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson nisu ni blizu Obradoviću. Gdje god da dođe, dolaze naslovi - zaključio je Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja