Obavijesti

Sport

Komentari 21

Bilić pred utakmicama istine: Vlasnici su postavili ultimatum

Bilić pred utakmicama istine: Vlasnici su postavili ultimatum
1

STIGAO ULTIMATUM West Ham mora pobijediti u jednoj od sljedeće tri prvenstvene utakmice. Ako negdje ne osvoje tri boda, Bilić će dobiti otkaz, tvrde Englezi

VIDEO

Katastrofalan start u sezonu West Hama pod vodstvom našeg bivšeg izbornika Slavena Bilića jedna je od glavnih tema na 'Otoku' poslije teškog nedjeljnog poraza protiv Southamptona u Londonu (0-3).

Jasno, raspravlja se o budućnosti hrvatskog menadžera na klupi 'čekićara' koji su prethodne sezone predstavljali pravi hit u Premiershipu. Predviđala im se borba za ostanak ili u najboljem slučaju sredinu ljestvice, a oni su završili na poziciji koja ih je odvela u Europu. 

Tri utakmice istine

Upravo je Europa prvi veliki neuspjeh Bilića u prethodna dva mjeseca. West Ham je po drugi put u nizu eliminiran od rumunjske Astre u kvalifikacijama pod vodstvom našeg bivšeg izbornika, no preko toga se nekako i prešlo kod vlasnika kluba. Ali, preko starta u prvenstvo gdje su Hammersi upisali pet poraza u šest kola... To već teže ide.

Stoga, vlasnici David Gold i David Sullivan postavili su popularnom Super Slavu ultimatum, objavio je The Sun: U sljedeće tri utakmice u prvenstvu, West Ham mora dobiti barem jednu.

U subotu 1. listopada West Ham na Olimpijskom stadionu u Londonu dočekuje povratnika u ligu, Middlesborough koji poslije šest kola ima pobjedu, dva remija te tri poraza. Potom slijedi reprezentativna stanka poslije koje West Ham gostuje kod Crystal Palacea 15. listopada, a sedam dana poslije dočekuje Sunderland Davida Moyesa.

Sve su ovo protivnici koje bi prošlosezonski West Ham rutinski odradio. No, ovosezonski djeluje užasno, a pred Slavenom su tjedni koji će ponuditi odgovor na pitanje može li spasiti 'brod koji tone'. 

Kolika je krivica igrača?

U nedavnom intervju za uefa.com, njegov bivši igrač iz Bešiktaša Oğuzhan Özyakup ovim je riječima govorio o njemu:

- Dvije smo sezone surađivali i on je vrlo topla osoba - neki treneri drže veliku distancu od igrača iako im pružaju povjerenje, ali Bilić je bliži s igračima nego neki ostali treneri. Ubrizgava im drugačiji tip samopouzdanja, uvijek je otvoren za šalu i svaki se igrač osjeća ugodno s njim. Baš zbog toga što razvija prijateljstvo s igračima daje im i dodatno samopouzdanje - smatra talentirani turski veznjak.

Kao da su njegovi igrači prijateljske odnose uzeli 'zdravo za gotovo'. Ono što rade na terenu dosjetljivo je sažeto u videu ispod:

Postoji i jedna poražavajuća činjenica iz povijesti - posljednji put kad su Hammersi primili 15 golova u prvih šest kola, ispali su iz Premiershipa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao