Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Bit ćemo uz sve sportaše koji žele ostati u Splitu i trenirati'

'Bit ćemo uz sve sportaše koji žele ostati u Splitu i trenirati'
1

Potaknut sve lošijim financijskim stanjem u klubovima u gradu Splitu, gradonačelnik Ivo Baldasar inicirao je osnivanje Zaklade za sportsku izvrsnost grada Splita

VIDEO

Na osnivačkoj večeri Zaklade za sportsku izvrsnost grada Splita, prigodan ček na iznos od milijun kuna predsjedniku zakladne uprave Željku Jerkovu uručio je vlasnik trgovačkog lanca Tommy Zoran Mamić, te je time na simboličan način Zaklada započela s radom.

Potaknut sve lošijim financijskim stanjem u sportskim klubovima u gradu Splitu, gradonačelnik Ivo Baldasar inicirao je osnivanje Zaklade za sportsku izvrsnost grada Splita, koja će prikupljati dodatna sredstva za sport, te ga usmjeravati onima koji će u budućnosti garantirati bolje rezultate.

- Organizacija Mediteranskih igara 1979. godine bila je prekretnica koja je donijela puno dobroga našem sportu, a nadamo se da će i osnivanje Zaklade biti nova prekretnica. Grad daje sportu više nego su njegove objektivne mogućnosti, ali smo svjesni da je to još uvijek malo i zato se nadamo da će se dodatna sredstva osigurati kroz Zakladu - kazao je gradonačelnik Baldasar.

Na čelu zakladne uprave, koja broji devet članova, najtrofejniji je Splitski sportaš Željko Jerkov, koji ima devet medalja s velikih natjecanja.

- Zaklada nije osnovana jer splitski sport pliva u obilju, nego zato jer je u teškoćama. Država za sport izdvaja mizernih 0,12% proračuna i to je ono što mi želimo mijenjati. Split je u mnogo čemu bio perjanica, pa je tako i u sportu. Čak 196 splitskih sportaša nastupilo je na OI, 77 ih se okitilo medaljom, od 14 sportova u kojima smo nastupili u 10 smo osvojili medalje - kazao je Jerkov, nakon kojeg je na binu izašla jedna od legendi, također članica zakladne uprave - Đurđica Bjedov.

- U ime zakladne uprave mogu vam obećati da nikad nećemo stati, odustati ili se šticati, bit ćemo uz one sportaše koji žele ostati u Splitu. A njima poručujem, neka dobro zapamte, nitko se nije rodio, da bude bolji od njih.

Uslijedilo je svečano uručivanje čeka na milijun kuna, koji je Tomislav Mamić uručio predsjedniku zakladne uprave Jerkovu, a njemu je gradonačelnik Baldasar uručio plaketu grada Splita.

- Čim sam čuo za ideju osnivanja Zaklade, odlučio sam se podržati je, jer smatram da je dobra i vrijedna i da će donijeti puno dobroga splitskom sportu. Sada sam obećanje i ispunio. Nadam se da će se uključiti i mnogi drugi privrednici, jer svaki prilog je dobrodošao, a ne vjerujem da je situacija u gospodarstvu baš toliko loša, da i drugi ne mogu pomoći. S obzirom na garnituru ljudi koji vode Zakladu, siguran sam da će sredstva doći na prave adrese - kazao je Tomislav Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao