Obavijesti

Sport

Komentari 26

Bjelica: Dinamo može na Olmu zaraditi i 50 milijuna eura...

Bjelica: Dinamo može na Olmu zaraditi i 50 milijuna eura...
5

Milanova ponuda bila je u prednosti, ali preseljenje u Njemačku bilo je njegov izbor, rekao je trener Dinama i dodao: Idealno bi bilo da je otišao u Milan, znam kakav je talijanski nogomet

VIDEO

Trener Dinama Nenad Bjelica (48) u intervjuu za TuttoMercatoWeb osvrnuo se na prodaju španjolskog reprezentativca Danija Olma (21) krajem siječnja u Leipzig za 19,5 milijuna eura fiksne odštete i brojne bonuse.

Španjolac je lako mogao i u Milan, ali ipak se odlučio za odlazak u Bundesligu, što mu je bila dugogodišnja želja.

Pokretanje videa...

00:39

- Koliko je Olmo bio blizu Milanu? Jako blizu. Milanova ponuda bila je u prednosti ispred Leipzigove, ali preseljenje u Njemačku bilo je njegov izbor. Želio je Leipzig kako bi igrao u Ligi prvaka i zbog projekta u kojem se razvijaju mladi igrači - rekao je Bjelica i dodao:

- Milan, za razliku od Leipziga, nije ponudio bonuse. Dinamo ima 20 posto od buduće prodaje. S bonusima to može doseći i 50 milijuna. Milan bi bio idealno rješenje jer znam kakav je talijanski nogomet. Da je otišao tamo, odlično bi izabrao. Ali odlučio je ovako i poštovali smo to.

Kako izgledaju bonusi?

Dinamo će za Olma dobiti po dva milijuna eura svaki put kad Leipzig u iduće tri sezone izbori grupnu fazu Lige prvaka, a isti bonus važi i za eventualno osvajanje Bundeslige. Leipzig trenutačno zaostaje tri boda za vodećim Bayernom.

Vrlo zanimljiva je i priča oko Olmovih nastupa za Leipzig. Za svakih 15 službenih utakmica u kojima Dani odigra 46 minuta (više od jednog poluvremena) na Dinamov će račun stići dodatnih milijun eura. No, ovaj bonus ima i svoj maksimum, Dinamo po toj stavci može dobiti najviše četiri milijuna eura, no Olmo prije toga mora skupiti 60 nastupa (i tu igrati više od poluvremena) za Leipzig.

Za kraj je tu i stavka o postotku prilikom sljedećeg transfera. Tu se pregovaralo najdulje, prvo se pričalo kako će Dinamo imati 10 posto od sljedećeg transfera, na koncu su u Maksimiru isposlovali 20 posto. Ali ne od kompletnog (sljedećeg) transfera, već od ukupne razlike koliko je Leipzig platio "modrima" za Olma i cijene koju će za njega dobiti.

Primjerice, ako Dani Olmo iz Leipziga ode za 30 milijuna eura, a Dinamu su Nijemci do tada kroz transfer i bonuse već isplatili 22 milijuna eura, Dinamo bi dobio 20 posto na ovih osam milijuna eura razlike.

Naravno, tu Dinamova zarada raste ako se Olmo proda iz Leipziga za veći novac, a pada ili je ni neće biti ako će sljedeći transfer Olma biti manji od svote koju je Leipzig već isplatio Dinamu. Jasno, sada se potpuno nemoguće kladiti na konačnu brojku koju će Dinamo zaraditi na ovom transferu. Hrvatski prvak "u kućici" ima sigurnih 19,5 milijuna eura. A ta brojka može i otići u nebo...

Transfer

  • 19,5 milijuna eura

Bonusi

  • svaki ulazak Leipziga u grupnu fazu Lige prvaka (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura
  • svako osvojeno prvenstvo Leipziga (u sljedeće tri godine) - dva milijuna eura
  • svakih 15 službenih utakmica Olma za Leipzig (minimalno po 46 minuta) - milijun eura / Dinamo tu ima maksimalno pravo na četiri milijuna eura (Olmo mora skupiti 60 odigranih utakmica po više od 46 minuta)
  • pravo na 20 posto ostatka od idućeg transfera (tu se oduzima sve što je Leipzig do tada isplatio Dinamu) / ako Olmo bude dalje prodan za 30 milijuna eura, a Dinamo je kroz transfer i bonuse do tada od Leipziga dobio 22 milijuna eura, Dinamo dobiva pravo na 20 posto razlike od osam milijuna eura
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti