Obavijesti

Sport

Komentari 54

Boban: SP u Rusiji će za Luku i većinu igrača biti zadnja šansa

Boban: SP u Rusiji će za Luku i većinu igrača biti zadnja šansa
5

Nažalost, ta bronca iz Francuske uteg je generacijama iza nas, a to nije pošteno. Ova generacija ima potencijala, ali još treba napraviti nešto na velikom natjecanju, kaže Boban

VIDEO

Zvonimir Boban vratio se iz Rusije gdje je uz predsjednika Fife Gianija Infantina posjetio stadion Lužnjiki koji će biti domaćin prve utakmice SP-a 2018. te finala. 

Boban je u intervjuu za Fifu pričao o hrvatskom uspjehu 1998. godine i utegu koji od tada stoji oko vrata generacijama nakon Vatrenih.

- Svaki Hrvat u svom srcu ima mjesta za Rusiju - počeo je Boban intervju.  

Fifa podsjeća kako su Ivica Olić, Stipe Pletikosa i Vedran Ćorluka ostavili veliki trag u ruskom nogometu, a veze između Hrvatske i Rusije postale su još čvršće nakon naše senzacionalne pobjede na Wembleyu 2007. čime smo poslali Rusiju na Euro.

- Impresionirao me stadion Lužnjiki. Oduzima dah. Malo me podsjeća na stari Wembley. Siguran sam da će SP 2018. godine biti jedan od najvećih događaja u nogometnoj povijesti - rekao je Zvone Boban.

Hrvatska će na tom SP-u pokušati ponoviti Vatrene. 

- Ova generacija definitivno ima potencijala, ali još treba napraviti nešto na velikom natjecanju. Rusija bi mogla biti posljednja šansa za Luku Modrića i ostale. Sjajni smo individualno, ali uvijek nam fali nešto na velikom natjecanju. Naše vrijeme bi možda moglo doći 2018. - rekao je Boban.

- Možda bi mogli nadmašiti i nas Vatrene iz '98. No možda to ipak ostane neponovljivo. Nažalost, ta bronca iz Francuske uteg je generacijama iza nas, a to nije pošteno, jer svaka generacija živi svoju eru - kaže legendarni kapetan Vatrenih, kojem je bronca iz Francuske daleko iznad klupskih titula.

- Kad smo se vratili u Hrvatsku dočekala nas je ludnica. Nismo ni znali što smo napravili. Bili smo prvi put na SP-u i odmah smo osvojili medalju. To se događa jedanput u životu. Možda smo mogli napraviti i više, ali koštale su nas pogreške protiv Francuske u polufinalu. No to je nogomet - dodao je Boban.

Svetsko nogometno prventsvo Francuska 1998

"Luka prije svih ostalih vidi što će se dogoditi"

Modrić je za Bobana rekao da mu je idol.

- Ponosan sam kad čujem tako nešto. Luka je fantastičan igrač i čovjek. Ostao je skroman unatoč svojim uspjesima, a to se ne viđa tako često, rekao je Boban i dodao:

- Ostao je normalan, a to je važno jer živimo u ludom svijetu. Pravi je igrač jer na terenu vidi što će se dogoditi prije svih ostalih. Daje sve za momčad  - kaže Zvone.

"Favoriti SP-a? Talijane nikad nemojte otpisati"

Kad pričamo o favoritima, uvijek se radi o velikim nogometnim zemljama. Za Brazil, Argentinu, Njemačku i ostale velikane prolazak skupine samo je prvi korak, rekao je Boban i dodao:

- Za mene su favoriti Brazilci, Argentinci i Nijemci, ali Talijani su uvijek Talijani. Ne smijete ih otpisati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, a bivši igrač Cityja potpisao za Vukovar...
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, a bivši igrač Cityja potpisao za Vukovar...

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović
Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici