Obavijesti

Sport

Komentari 29

Westfalen slavi Aubameyanga: Hattrickom torpedirao Benficu!

Westfalen slavi Aubameyanga: Hattrickom torpedirao Benficu!
9

'BLITZKRIEG' Nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1-0 za Dortmund, u drugom se dogodio 'blitzkrieg' kojeg je predvodio Aubamyang! U dvije minute šokirana je Benfica, a sjajni Gabonac utrpao je hattrick

VIDEO

Borussia Dortmund plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju na svom stadionu slavili protiv Benfice s 4-0 i s ukupnih 4-1 prošli dalje. Bila je to utakmica u kojoj su Nijemci bili izraženi favoriti, a Portugalci su stigli na svoje deseto gostovanje u Njemačku i upisali deseti poraz!

Golove su za Borussiju dali Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85) i Christian Pulišić (59). 

Borussia je uspjela nadoknaditi poraz iz Lisabona zahvaljujući sjajnom Gaboncu Aubemeyangu, koji je postigao hattrick, ali i mladom Amerikancu hrvatskih korijena Christianu Pulišiću koji je u 59. minuti pogodio za vodstvo od 2-0, što je i prelomilo utakmicu te slomilo otpot Portugalaca. 

Njemačka momčad je povela već u 4. minuti kada je nakon udarca s kuta ostao sam Aubameyang koji s tri metra pogađa mrežu. U 29. minuti branič Benfice iz blizine glavom puca ravno u vratara, a to su bila i gotovo jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu. 

Drugi dio je započeo sjajnom šansom igrača Benfice Pizzija čiji je udarac s deset metara u zadnji trenutak blokiran. U 59. minuti Aubameyang je upropastio veliku priliku za Borussiju, ali je u nastavku akcije Pulišić zabio iz blizine nakon s preciznog ubacivanja Pisczeka.

Dvije minute kasnije Borussia je povela s 3-0 kada je Schmelzer s desne strane uputio savršeno dodavanje na koje je natrčao Aubameyang i s dva metra je zakucao u mrežu. U 84. minuti Bartra je pogodio vratnicu udarcem glavom nakon kornera, ali minutu kasnije uslijedila je i konačna potvrda prolaska Borussije.  

Castro je uputio preciznu prizemnu loptu s lijeve strane, a Aubameyang je ponovno iz blizine bio neumoljiv te je postigao i svoj treći gol na utakmici. 

Zasluženo Nijemci idu u četvrtfinale Lige prvaka, a na krilima sjajnog Gabonca sve prepreke čine se savladivim. Pogotovo na prekrasnom Westfalenu na kojem je večeras bilo 70 tisuća ljudi koji su priredili spektakularnu atmosferu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-2: Ma ovaj Real ima sto života! Vinicius izjednačio iz penala
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-2: Ma ovaj Real ima sto života! Vinicius izjednačio iz penala

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo u prvom dijelu, Bayern preokrenuo u nastavku, ali je Vinicius u završnici izjednačio na 2-2

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna