Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bravo, Jana! Fett neokrznuta ušla u polufinale WTA turnira

Bravo, Jana! Fett neokrznuta ušla u polufinale WTA turnira
2

Poslije tri fantastično odigrana meča u glavnom ždrijebu, Jana Fett je stigla do svog prvog WTA polufinala u karijeri, a priliku će imati i za finale u petak od 3 ujutro po srednjeeuropskom vremenu...

VIDEO

Sjajne igre naše talentirane tenisačice Jane Fett nastavile su se i u četvrtfinalu WTA turnira u Hobartu. Nakon što je riješila Australku Cabreru, na red je stigla Paragvajka Veronica Cepede Royg koju je Jana dobila 6-1 i 6-4.

Fett je i dalje bez izgubljenog seta u glavnom turniru te je stigla do polufinala gdje će joj protivnica biti Elise Mertens, 127. igračica svijeta. Ona je pak izbacila prvu nositeljicu i 22. igračicu svijeta, Kiki Bertens.

'Mogu natjerati protivnice da griješe'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Doista sam uzbuđena zbog načina na koji igram. Čak sam i iznenađena što sam u polufinalu, nisam to očekivala - započela je Jana poslije pobjede.

- Prvi set bio je dosta dobar, iako sam promašivala dosta. U nastavku meča nisam iskoristila neke svoje šanse, a onda je ona počela igrati bolje pa se sve malo zakompliciralo. Na kraju, sretna sam - rekla je Jana.

Fett je dominirala servisom te djelovala vrlo samopouzdano.

- Servis je velika stvar u mojoj igri, kao i kretnje na terenu. Mislim da mogu puno loptica vratiti i natjerati protivnice da promašuju, tako da, to je dobra stvar - zaključila je mlada Vrbovčanka.

S ovom pobjedom, Jana će doći oko 225. mjesta na WTA ljestvici, odnosno napredovat će za 115 pozicija.

Debi na WTA turniru i odmah - polufinale

Mlada tenisačica iz Vrbovca proživljava svoj tjedan iz snova. WTA u Hobartu njen je debi, dok trenutno okupira 340. poziciju na svijetu.

Na svom prvom nastupu u ždrijebu jednog turnira nanizala je nekoliko skalpova, a najviše će se pamtiti onaj protiv Francesce Schiavone koju je dobila 2-0 u setovima. Talijanka, koja je 2010. osvojila Roland Garros, morala je čestiti našoj Jani na pobjedi.

Fett je, spomenimo, i finalistica juniorskog Australian Opena iz 2014. godine. U finalu je izgubila od Elizavete Kuličkove, no usprkos porazu najavila je velike stvari i sjajnu budućnost hrvatskog ženskog tenisa. U veljači 2014. bila je i 12. juniorka svijeta.

Prije tjedan dana, Jana je zaustavljena u kvalifikacijama Aucklanda. Prošla sezona prošla joj je u znaku šestomjesečne stanke zbog ozljede ručnog zgloba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac