Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ovo su parovi osmine: Slovenci 'pukli', Lino izbjegao Francuze

Ovo su parovi osmine: Slovenci 'pukli', Lino izbjegao Francuze
11

U današnjim utakmicama najuzbudljivije je bilo na susretu Makedonije i Islanda. Odigrali su 27-27 čime je Makedonija izbjegla Francuze u osmini, a Tunis ispao u skupini...

VIDEO

Iza nas je uzbudljiv rukometni dan. U posljednjem kolu u skupinama A i B saznali smo sve putnike u osminu finala Svjetskog prvenstva. Najviše razloga za slavlje ima Makedonija Line Červara koja je u nevjerojatnom drugom poluvremenu uspjela stići prednost Islanda te odigrati 27-27 što je bilo dovoljno za treće mjesto i izbjegavanje Francuza u osmini finala. No, krenimo redom.

  • Skupina A: Rusija - Brazil 28-24, Francuska - Poljska 26-25, Japan - Norveška 23-38

Poredak: Francuska, Norveška, Rusija, Brazil

U prvoj utakmici dana Brazil i Rusija izravno su se borili za treće mjesto u skupini što im je nosilo relativno lakšeg protivnika u osmini finala. Ispalo je da je Rusija bila bolja čak i bez svog najboljeg igrača Atmana, koji je ozlijeđen nervozno grizao nokte na tribinama. Rusi su slavili 28-24, a kasnije se pokazalo da im je to donijelo utakmicu sa Slovenijom u osmini SP-a.

Francuska i Poljska igrali su rezultatski potpuno nevažnu utakmicu pa je i Didier Dinart odlučio odmarati svog najboljeg igrača. Nikola Karabatić nije ulazio u igru pa su svi mogli vidjeti kako to Francuska izgleda bez Nikole. I vidjeli su da - to nije to. Karabatić je srce i duša ove reprezentacije i kad njega nema sve je puno teže. Pobijedili su groznu Poljsku na ovom SP-u 26-25 i tako sa stopostotnim učinkom otišli u osminu finala. Tamo će igrati protiv Islanda.

U posljednjoj utakmici ove skupine Norveška je lakoćom odradila posao protiv Japana (38-23). Ni ova utakmica nije odlučivala ni o čemu. Norveška je bila sigurna druga, a Japan sigurni putnik kući. Jedina nepoznanica za Norvežane prije današnjih utakmica bio je protivnik u osmini finala. Ispostavilo se da će igrati protiv Červarove Makedonije.

  • Skupina B: Tunis - Angola 43-34, Makedonija - Island 27-27, Španjolska - Slovenija 36-26

Poredak: Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island

U prvoj utakmici skupine B imali smo jednog velikog favorita Tunis protiv simpatične Angole (43-34). No Tunižani su danas 'igrali' dvije utakmice. Uz pobjedu protiv Angole, Tunisu je trebao i poraz Islanda da bi prošli dalje. Pola želja im se ispunilo.

Ova druga ostala je samo to - želja. Makedonija je bolje krenula u utakmicu, Island preokrenuo, dugo držao Červarovu momčad u šaci, no Makedonci se na samom kraju utakmice vraćaju i uzimaju jako vrijedan remi (27-27). Iako su Makedonci još prije par dana osigurali osminu finala, ova utakmica imala je veliko značenje za Červara. Naime, da su izgubili, u osmini finala igrali bi protiv Francuske. A tu se pobjednik već zna. Ovako će na Norvešku. Nisu ni u toj utakmici favoriti, no imaju znatno veće šanse nego protiv Francuza.

I za kraj nam je ostao derbi dana. Španjolska i Slovenija igrali su za prvo mjesto u skupini i bio je to derbi, ali samo - na papiru. Španjolci su od prve minute jasno pokazali tko je tu gazda i Vujovićevi igrači mogu biti sretni što je završilo samo 36-26. U osmini finala će na Rusiju i prema danas viđenom bit će to bitka do posljednje sekunde. Padaju Slovenci jako iz utakmice u utakmicu, Vujović gubi živce na klupi, urla na svoje igrače, no nema pomoći. Jedva čekamo da vidimo što će izmisliti protiv Rusa.

Poznati parovi osmine finala - 21. siječnja

  • 16.00 sati: Norveška - Makedonija
  • 18.00 sati: Francuska - Island
  • 20.45 sati: Rusija - Slovenija
  • 20.45 sati: Brazil - Španjolska
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...