Obavijesti

Sport

Komentari 49

Brleković želi na čelo Hajduka: Zna se kome sam ja trn u oku

Brleković želi na čelo Hajduka: Zna se kome sam ja trn u oku
1

Moj dolazak na čelo Hajduka značio bi kraj nedodirljivosti aktualne garniture HNS-a, rekao je Ivan Brleković koji je potvrdio da se kandidirao za predsjednika Hajduka

VIDEO

U ovim trenucima započinje sastanak Nadzornog odbora Hajduka, a najvažnija točka dnevnog reda je definiranje liste kandidata koji su podnijeli prijavu na natječaj.

Precizne informacije o broju kandidata još uvijek nema jer je natječaj bio otvoren sve do ponedjeljka navečer kada su kandidati mogli i poštom poslati svoju prijavu. No od kandidata koji su se prijavili, neki su potvrdili svoju kandidaturu, štoviše, spremno su odgovarali na pitanja kako vide svoju eventualnu budućnost za kormilom splitskog kluba. 

- Imam veliku podršku, zvalo me puno ljudo, istinskih hajdukovaca, koji smatraju da bih bio dobar kandidat. Nećkao sam se do zadnjeg trenutka, kandidaturu sam poslao tek sinoć, a glavni razlog je što znam što me čeka ukoliko prođem na natječaju. Zna se kome sam trn u oku, zna se da bi mojim eventualnim ulaskom u Hajduk, a na to sam i upozoren, aktualna garnitura u HNS-u učinila sve da me diskreditira. Moj dolazak na čelo Hajduka značio bi kraj nedodirljivosti aktualne garniture - kazao je Ivan Brleković i dodao:

- Moja najveća želja je razbiti okoštane strukture hrvatskog nogometa u kojima Hajduk već dugo nema ravnopravan status.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brleković nema dvojbi da bi ga podržali i navijači. 

- Naravno da bi me podržali, pa mi se već godinama borimo protiv istih ljudi. 

Ni činjenica da je dugi niz godina radio na čelnim pozicijama u HNS-u Brleković ne smatra svojim nedostatkom nego prednošću.

- Zna se što sam ja radio u HNS-u, kao što se zna i za što sam se zalagao. A u trenutku kad je Štimac okrenuo leđa svima nama koji smo podržavali njegovu kandidaturu odbio sam zatražiti pomilovanje. Ja sam svoju kaznu 'odrobijao', nema te sile da bih ja kleknuo pred tim ljudima i od njih zatražio oprost.

S obzirom da je Hajduk do sada vodio menadžer, ekonomist koji zna upravljati sustavima logično je zapitati kako bi se Brleković snašao u toj novoj ulozi.

- Bez problema, dovoljno bi mi bilo upoznati suradnike i odmah započeti s radom. Odvjetnik sam, vodim sporove pred međunarodnim nogometnim institucijama i znam sve što je potrebno za vođenje nogometnog kluba. I da odmah demistificiramo, razlika između mene i nekog bankara je u tome što on zna posložiti aktivu i pasivu, zna sve o kamatama i plasmanu novca, ali ne zna ništa o hrvatskom nogometu i o tome kako jedna naoko beznačajna stvar poput sudačkog kriterija odluči prvenstvo s 20 golova razlike. To ja znam, a bankari, ekonomisti i slični ne znaju.

Za kraj je Brleković pohvalio trenera Burića i njegovu mladu momčad.

- Hajduk u Buriću ima blago. Njegova njemačka disciplina i mediteranska imaginacija su me fascinirali. Njemu treba jak čovjek koji će mu pomoći da se Balić ne proda za 2 nego za 7 milijuna, a Vlašić za 20 umjesto za pet. Hajduk ima puno mladih i talentiranih igrača i uz nmalo sreće i mira te poštenijih odnosta u hrvatskom nogometu može vrlo brzo napraviti iskorak - zaključio je kandidat za novog predsjednika Hajduka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.