Obavijesti

Sport

Komentari 0

Budimir i Jurić postali gradski rivali: Napadač otišao u Sampu

Budimir i Jurić postali gradski rivali: Napadač otišao u Sampu
1

I Budimir i Jurić su napustili Crotone i preselili u Genovu, ali za razliku od 24-godišnjeg napadača Jurić nije završio u Sampdoriji, već će u sljedećoj sezoni Serie A voditi Genou

VIDEO

Hrvatski nogometaš Ante Budimir u utorak je i službeno postao novim igračem talijanskog prvoligaša Sampdorije, a s klubom iz Genove potpisao je četverogodišnji ugovor, do ljeta 2020. godine. 

Budimir je pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića prošle sezone postigao 16 pogodaka u dresu Crotonea u talijanskoj Serie B te bio jedan od najzaslužnijih za povijesni plasman kluba u najviši razred talijanskog nogometa.

I Budimir i Jurić su napustili Crotone i preselili u Genovu, ali za razliku od 24-godišnjeg napadača Jurić nije završio u Sampdoriji, već će u sljedećoj sezoni Serie A voditi Genou.

- Veselim se svojoj prvoj utakmici u dresu Sampdorije pred našim navijačima i zahvaljujuem klubu što mi je pružio ovu priliku. Istina je da sam prošle godine radio za Jurića, ali kad se sretnemo u sljedećem gradskom derbiju dat ću sve od sebe da ga pobijedim - izjavio je Budimir za klupsku televiziju Samp TV.

Sampdoria je peti klub u seniorskoj karijeri 24-godišnjeg napadača rođenog u Zenici. Dvije sezone je proveo u dresu zaprešićkog Intera (2011-13.), jednu u zagrebačkoj Lokomotivi (2013-14.) iz koje je prešao u njemačkog drugoligaša St. Pauli. U Hamburgu se nije iskazao pa je prošle sezone posuđen Crotoneu u kojem je ponovno pronašao golgetersku formu.

Sampdoria je za dovođenje Budimira platila 1,8 milijuna eura odšete koju je hrvatski napadač imao ugrađenu u svom ugovoru sa St. Paulijem.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima