Obavijesti

Sport

Komentari 14

Buljan: Popis nepoželjnih? Ako on doista postoji, to je sramota

Buljan: Popis nepoželjnih? Ako on doista postoji, to je sramota
1

Ako je netko napravio nešto protivno zakonu, onda bi to trebali najprije utvrditi policija i sud, a ne tek tako staviti nečije ime na listu nepoželjnih. Kako bi se vi osjećali da je vaše ime na takvoj listi, kaže Buljan

VIDEO

U zadnjih tjedan dana puno je žuči proliveno na relaciji službeni Hajduk - Udruga veterana Hajduka, puno je bilo gluhih telefona i neprimjerenih izjava, kao i tvrdih stavova koji su samo produbili ionako narušene odnose.

Predsjednik Udruge veterana Hajduka Ivan Buljan vjeruje kako će se nesporazumi riješiti na skorom sastanku s predsjednikom Ivanom Kosom, no isto tako upozorava i kako veterani neće dozvoliti da ih se dalje stigmatizira i proglašava krivcima za sve loše što se u Hajduku događalo u zadnjih nekoliko godina.

- Želim odmah u startu naglasiti kako loš odnos Hajduka s njegovim bivšim igračima, veteranima, pa ako hoćete i legendama kluba, ne datira od jučer, ima tome već par godina da se osjećamo stigmatiziranima, kako se naša imena spominju isključivo u lošem kontekstu, kao da smo mi krivi za sva zla i nedaće Hajduka. Mi se ne osjećamo krivima - otvoreno je kazao Buljan i nastavio:

- Od Hajduka ne tražimo ništa, ni radno mjesto, ni honorar, ni uhljebljenje. Čak ni financijsku pomoć u radu Udruge, premda nam je predsjednik Kos to najavio kao mogućnost. Mi ćemo mu se na toj ponudi zahvaliti, jer nam ne treba ništa. Želimo samo svoja mjesta u loži, jer smatramo da je to normalno, u svakom normalnom klubu bivši igrači imaju svoja mjesta u ložama, kao svojevrsno priznanje za ono što su napravili za klub. U Splitu nas ne živi puno, ima nas svega 20-ak, i smatram da to ne bi smio biti nikakav problem.

Buljan upozorava i na nelogične kriterije za mjesto u svečanoj loži, kao i navodno postojanje popisa nepoželjnih, na kojoj je i njegovo ime.

- Nekada su igrači u Hajduku ostajali do 28 godine života i lako im je bilo skupili 250-300 utakmica. Danas igrači odlaze mladi i ne mogu ni blizu te brojke. To bi se moralo mijenjati, kao i ukinuti popis nepoželjnih ako postoji, jer ga smatramo sramotnim. Ako je netko napravio nešto protivno zakonu, onda bi to valjda trebali najprije utvrditi policija i sud, a ne samo tako staviti nečije ime na listu nepoželjnih. Kako bi se vi osjećali da je vaše ime na takvoj listi? Vjerujte, ne bi vam bilo ugodno, kao što ni meni nije bilo ugodno cijelo jedno desetljeće vući se po sudu za navodne malverzacije u Hajduku. Na koncu sam oslobođen, no stigma je uz moje ime ostala.

Činjenica da su nekad glavninu ljudi u vodstvu kluba i stručnom stožeru činili bivši igrači za Buljana je normalna.

- Nitko nije na funkciju došao slučajno, pa svi smo mi imali nekakve karijere, završili škole, imali smo i dosta iskustva... Zar tako nije i u svim ostalim klubovima? Uostalom, zar bivši igrači nisu napravili i najveće uspjehe kao treneri Hajduka, tko je osvojio sve trofeje, bivši igrači ili treneri sa strane?

Danas u užem vodstvu i stručnom stožeru praktično više nema nijednog bivšeg igrača, tek Vik Lalić obnaša dužnost pomoćnog trenera.

- Ne bih se ja miješao u njihove odluke, tako su zamislili, pa neka rade. Dajmo im godinu, dvije mira, pa ćemo vidjeti jesu li sposobni napraviti rezultat ili ne - kaže Buljan, koji je iskoristio prigodu da demantira navodnu akciju bojkota proslave Hajdukovog rođendana u splitskom HNK.

- Ne postoji nikakva zajednička akcija, svi smo bili obaviješteni o proslavi, a ja kao predsjednik nikome ne mogu narediti da ode, ali ni zabraniti. To je bila svačija privatna odluka. Nismo mi baš tako homogeni i organizirani kako se misli. Uostalom, zar nismo osudili ono što je napravio Vilson Džoni u Novalji. Svjesni smo da problema ima, da je on rekao istinu, no nije to bilo ni mjesto, ni vrijeme, a najmanje način da se obrati predsjedniku kluba. Jer svi smo mi prolazni, samo Hajduk živi vječno - poentirao je Buljan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve