Obavijesti

Sport

Komentari 35

Burić: Dinamo će biti oprezan, znaju sad da možemo biti dobri

Burić: Dinamo će biti oprezan, znaju sad da možemo biti dobri
1

Situacija je delikatna, prednost je na strani Dinama, ali mi imamo jako mladu, perspektivnu i karakternu momčad, najavio je Damir Burić uzvratnu utakmicu polufinala Kupa

VIDEO

Uoči puta u Zagreb, na uzvratni susret polufinala Kupa, trener Hajduka Damir Burić obratio se javnosti. Iako je 0-2 iz prvog ogleda na Poljudu daleko od povoljnog rezultata, štoviše, sugerira kako Dinamo već može rezervirati smještaj u Osijeku gdje se igra finale, Burić se ne predaje. Najavljuje kako je atmosfera u momčadi jako dobra, te kako očekuje da će njegova momčad biti na nivou. Pitanje je samo hoće li to biti nivo iz kup ogleda kada su poraženi 2-0, ili prvenstvenog, u kojem su slavili 1-0.

- Istina je negdje u sredini. Protiv Dinama smo pokazali dosta dobrih stvari ove sezone, tu i tamo je nedostajao rezultat. Ona prva utakmica se uvijek može dogoditi. Jako smo loše ušli, događa se to i najboljima. Mi smo mladi, greške radimo, ali je bitno da ih  brzo korigiramo. Nastojat ćemo ponoviti prvenstveni susret, to nam je putokaz. Neke stvari trebaju se i posložiti, treba dobro otvoriti utakmicu, zaigrati kreativno, napadački... - kaže trener Hajduka i dodaje:

- Dinamo je 'oparen', znaju da je Hajduk u stanju odigrati dobro. Volio bih da ih možemo iznenaditi, ali i protivnik će biti oprezan.

Burić već po tradiciji izbjegava razgovore o sastavu, nerado otkriva i tko je u konkurenciji, tako da je teško proniknuti u postavu koju bi sutra mogao izvesti u Maksimiru. Ono što je sigurno, Ohandza, Bencun, Juranović i Roguljić sigurno neće biti u sastavu, a svi ostali su manje ili više u konkurenciji, uključujući i Malokua, kojeg je želio koristiti i protiv Splita, ali ga je utakmica odvela u drugom smjeru.

- Čeka nas još jedan trening, tek nakon toga ćemo znati tko može, a tko ne. Imali smo tešku utakmicu u nedjelju, Velez je dobio jak udarac u koljeno, Jefferson isto... - nabrajao je Burić, koji je izbjegao odgovor na pitanje bi li ga zadovoljila pobjeda koja ne bi bila dostatna za prolaz.

- Bilo bi najljepše da prođemo, sve ostalo su špekulacije. Situacija je delikatna, prednost je na strani Dinama, ali mi imamo jako mladu, perspektivnu i karakternu momčad, koja je u stanju pokazati koliko vrijedi.

Za penale se nisu posebno spremali.

- Već jednom sam pričao da je teško simulirati atmosferu na utakmici, pritisak, gledalište... Udarac da, ali ono što se događa na stadionu, ne... Ali imamo mi igrače koji to mogu odraditi ako bude trebalo. Pravi mentalitet se stvara kroz trening, na kojem pokušavamo simulirati i pritisak. Dinamo igra jako dominantan nogomet, pokušavaju posjedom pritisnuti protivnika, imaju jake individualce, dobre prekide... Čeka nas teška utakmica, moramo biti na nivou, ali ja vjerujem u moje momke, motivacije im neće nedostajati, a to je preduvjet za dobru utakmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom
PRVI FILIPOV PORAZ

Šok u Rijadu! Hrgović je izgubio od Duboisa tehničkim nokautom

Filip Hrgović izgubio je prvi put u 18. profesionalnom meču tehničkim nokautom u osmoj rundi protiv Daniela Duboisa. Djelovao je bolje većinu meča, ali dvije posjekotine iznad očiju bile su kobne

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje