Obavijesti

Sport

Komentari 40

Burić 'zakopčan do grla': Neću otkriti kako ćemo protiv Rijeke

Burić 'zakopčan do grla': Neću otkriti kako ćemo protiv Rijeke
1

"Protiv tako jake momčadi ne primiti gol bilo bi odlično. To je sigurno dodatna motivacija za moje igrače... Rijeka je tradicionalno neugodna, jako dobro stoji u defenzivnom bloku"

VIDEO

Teško je prognozirati što sutra čeka gledatelje na Poljudu u Jadranskom derbiju između Hajduka i Rijeke. Gosti dolaze po pobjedu i ostanak u utrci za naslov prvaka, osokoljeni sjajnim nizom pozitivnih rezultata protiv Hajduka koji traje već preko četiri godine. Hajduk ih, pak, čeka s nizom od sedam prvenstvenih utakmica bez primljenog gola.

Trebao bi to biti pravi derbi, kakvim ga najavljuje i trener Hajduka Damir Burić koji opet zrači optimizmom i mirnoćom.

- Bio sam ja miran i ranije jer sam znao što moja momčad može, ali sam neke stvari morao odraditi, morao sam stati iza igrača. Kad se boriš za nekoga, izgledaš nervozan, a u stvari štitiš svoje. Uvijek sam imao plan koji se sproveo, tako da sada možemo biti zadovoljni. Iako, zadovoljstvo vodi u stagnaciju, a mi ne želimo stagnirati, nego biti još i bolji - kaže Damir Burić i dodaje:

- Zadovoljni su i moji igrači, način na koji je odrađena utamkica protiv Lokomotive daje nam dodatno samopouzdanje. Nadam se da ćemo tako nastaviti i protiv Rijeke koja ima kvalitetu i sigurno nas čeka teška i neizvjesna utakmica.

Neugodna tradicija Burića uopće ne zabrinjava.

- Ne gledamo toliko unatrag, mi gledamo samo sebe. Tražim od igrača da pokažu koncentraciju i motiv, da sprovedemo ono što planiramo. Ako to napravimo, ako damo sve od sebe, bit će dobro.

Burić je bio uobičajeno zakopčan do grla kada je u pitanju sastav. Zna se tek da ne može računati na Juranovića, Vlašića, Bencuna, Nižića, Pejića, Arteagu i Véleza, a Ohandza bi mogao zaigrati u drugom dijelu. I na pitanje hoće li napasti Rijeku ili zaigrati opreznije ostao je vjeran sebi.

- To je sugestivno pitanje, kao da kažete da bi bilo bolje da stanemo malo straga i čekamo. Ne mogu vam kazati kako ćemo igrati zbog protivnika. Prirodno je da vi želite znati što više, a mi što više ne kazati. To je neizvjesnost i draž, zbog toga ćete biti u prilici pisati bolje tekstove nakon utakmice - nasmijao se dobro raspoloženi Burić, čija momčad nije primila gol u prvenstvu punih 630 minuta:

- Kad nešto tematizirate, onda se to i dogodi. To sam rekao i zadnji put, vidjet ćemo kako će biti sutra. Ali protiv tako jake momčadi ne primiti gol bilo bi odlično. To je sigurno dodatna motivacija za moje igrače... Rijeka je tradicionalno neugodna, jako dobro stoji u defenzivnom bloku, ima kvalitetu da s Tomasovim, Bezjakom i Gavranovićem brzo izađe u napad... Dobra su momčad, dobro posložena, ali ni mi joj nećemo baš dati puno prostora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve