Obavijesti

Sport

Komentari 114

Čačić: Lovren je shvatio gdje je pogriješio, Modrić novi kapetan

Čačić: Lovren je shvatio gdje je pogriješio, Modrić novi kapetan
1

Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na Euru, njemu je propuštanje Eura bila svojevrsna kazna. On sada ne bi smio dalje ispaštati, rekao je Ante Čačić

VIDEO

Ante Čačić obratio se javnosti uoči prvog okupljanja nogometne reprezentacije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Hrvatska će na uvodu kvalifikacija 5. rujna ugostiti Tursku, no taj će se dvoboj u Maksimiru odigrati bez gledatelja.

- Drago mi je da smo i dalje u jednom dobrom stanju koje nas nije napustilo nakon Eura. Vjerujem da ćemo s istim snagama prezentirati sve što je potrebno da reprezentacija nadolazeće kvalifikacije apsolvira na najbolji mogući način, pa i jedini koji nas zadovoljava. Cilj je jasan, želimo se plasirati u Rusiju - rekao je Ante Čačić pa nastavio:

- Ispred nas je 10 utakmica, skupina koja je najjača. Tamo su četiri reprezentacije s Eura, ali ono što smo mi prezentirali u posljednjih godinu dana, naročito na Euru, daje nam pravo da se stavimo u ulogu favorita.

- Pred nama su dvije utakmice, Turska i Island u kojima nećemo imati pomoć gledatelja. No, vjerujem da nas to neće sputati. Sinergija koju su igrači osjetili s navijačima u Francuskoj će nas i dalje nositi. Vjerujem da ćemo već prvu utakmicu krenuti na najbolji mogući način, da ćemo uspješno otvoriti kvalifikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Što se tiče igračkog kadra, svi su tu sa Europskog prvenstva osim kapetana koji se oprostio, te Schildenfelda, no to su uskočili Pivarić i Lovren .

- O Dejanu Lovrenu je posljednjih mjeseci napisano puno stvari, znam iz kojih razloga nije bio na Europskom prvenstvu. No, ja sam i na inauguraciji rekao kako niti jedan igrač, pa ni izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na Euru, njemu je propuštanje Eura bila svojevrsna kazna. On sada ne bi smio dalje ispaštati, rekao sam da ću ga pozvati kada shvati svoje pogreške, a to sam i napravio.

- Turska želi ići na Svjetsko prvenstvo, ne bih ulazio na koji način je kolega Terim birao svoje igrače. Siguran sam da će učiniti sve da i oni uđu u novi kvalifikacijski ciklus. Turska neće biti slabija što nema nekih poznatijih pojedinaca, vidjeli smo kako su s njima izgledali na Europskom prvenstvu.

- Novi kapetan bit će Luka Modrić, a naša dva dokapetana Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić.

- Šime Vrsaljko je igrač koji je već godinama u krugu reprezentacije, iza sebe ima sjajnu sezonu u Serie A, a sada je član madridskog Atletica. On je prirodni nasljednik Darija Srne. To ne znači da je neprikosnoven, tu imamo i Jedvaja koji uspješno nastupa u Bundesligi.

- Teško mi je reći tko je favorit za mjesto na lijevom boku, vidjet ćemo u kakvom su stanju Pivarić i Strinić. Tek smo zakoračili u novu natjecateljsku sezonu, igrači nisu u istom stanju kao na Euru. No, tako je i s ostalim reprezentacijama, imamo još utakmicu u Sisku, pa i svakodnevni rad do ponedjeljka. Do tada ćemo iskristalizirati početnu postavu.

- Hrvatskoj treba nacionalni stadion, evo sada kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Utakmicu protiv Turske će u TV prijenosu gledati 30-40 milijuna Turaka, dobar dio Europe i svijeta. I bit će to totalna antipropaganda za našu zemlju. Mi imamo tako velike sportaše koje smo vidjeli i na Olimpijskim igrama, tu su i naši nogometaši. Svi skupa zaslužujemo više ulaganja države u sport. Vjerujem da će se to u budućnosti promijeniti, ova inicijativa Dinama je hvale vrijedna, nadam se da će imati suport onih kojima je to važno. Prije svega Grada Zagreba. I da ćemo dobiti stadion na kojem se možemo osjećati ugodno, biti ravnopravni s ostalim zemljama - završio je Čačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi