Obavijesti

Sport

Komentari 37

Erceg: Gluposti, nisam pljunuo; Pešić: Hajduk? Oni su prosjek!

Erceg: Gluposti, nisam pljunuo; Pešić: Hajduk? Oni su prosjek!
2

Veći dio utakmice bili smo bolji i imali više izglednih šansi, iako smo priželjkivali bod možemo željeti što nismo uzeli sva tri. Hajduk? Ništa ekstra, prosjek, rekao je Ivan Pešić, strijelac za Split

VIDEO

Poslije pobjede u derbiju Sv. Duje svoje su dojmove podijelila dva debitanta u splitskom derbiju. Na klupi Hajduka prvu utakmicu protiv Splita vodio je Joan Carrillo, a Bruno Akrapović sučelio se na klupi Splita protiv 'bilih' također po prvi put.

- Dobro smo ušli u utakmicu, parirali smo protivniku, baš kao što smo se dogovorili. Na žalost malo je bilo vremena za uigravanje, dugo sam razmišljao i kasno sinoć sam se odlučio za ovo što ste vidjeli. Zadovoljan sam igrom, i atmosferom prije i poslije utakmice - rekao je Akrapović za početak.

Uoči utakmice najavili ste kako bi bili zadovoljni remijem uz dobru utakmicu. 

- Zadovoljan sam, bio bih i da smo izgubili, ali i da smo pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Zamjene su bile planske, momke sam uvjerio da je moguće, dosta igrača je prvi put na prvoligaškom terenu, i sve u svemu, to je to... Mislim da smo mi imali kvalitetnije šanse, Hajduk dominaciju... Nije mi bilo lako, povrijedio mi se golman prije utakmice, pa jedan od važnijih igrača Jurendić, pa u pola prvog dijela utakmice Vidović... Drago mi je da su momci pokazali da imamo širinu.

Kako vidite borbu za opstanak?

- Bit će to teška borba do samog kraja, želim da zadržimo pozitivni štimung do kraja. Hvala kolegi Lokici koji je fizički sjajno pripremio momčad. Obavio sam razgovor s igračima, rekao im da ne možemo ništa izgubiti, jer ako tako razmišljaš, to te unazađuje, od toga nema ništa.

Erceg: Nisam pljunuo prema nikome, to su gluposti!

Iako je odmah nakon utakmice projurio pored okupljenih novinara bez izjave, te bez objašnjenja je li ili nije nakon izjednačujućeg gola pljunuo prema svečanoj loži stadiona u Parku mladeži, Erceg je ipak dao izjavu po dolasku na Poljud.

- Nisam pljunuo prema nikome. To su gluposti - kazao je Erceg i dodao:

- Nakon propuštene velike prilike nekoliko trenutaka ranije, pa potom i postignutog gola, bio sam istovremeno i sretan zbog izjednačenja, ali i ljutit zbog toga što nam od prve minute mnoge stvari nisu išle u smjeru kako smo planirali. Niti u jednom trenutku utakmice nisam razmišljao ni o čemu nego o svojoj momčadi, i želji da preokrenemo rezultat. Žao mi je što smo propustili pobjedom krenuti u nastavak sezone, no siguran sam da ćemo ova dva propuštena boda nadoknaditi u nastavku natjecanja - rekao je.

Carrillo: Razočaran sam

Trener gostiju Joan Carrillo ovako je vidio utakmicu:

- Bila je ovo teška utakmica, u prvom dijelu smo imali kontrolu, ali ne i brzinu odigravanja, pa ni šansi. U prvom poluvremenu bilo je dobro, ali u drugom smo se morali otvoriti i tražiti pobjedu.

- U drugom dijelu trebao sam pobjedu, napravio sam nekoliko promjena za da budemo ofenzivniji s Vlašićem. Otvorili smo se, stvorili šanse, ali ostalo je izjednačeno. U prvom smo imali kontrolu, ali kad smo odlučili pobijediti uveli smo i ofenzivniju momčad. Opasnost je bila u tranziciji, kad smo izgubili loptu prijetila je opasnost. Nije opravdanje ali teren je bio loš, lopta je bila brza - rekao je Carrillo pa nastavio:

- Razočaran sam jer sam želio pobjedu, razočaran sam zbog navijača i kluba. U prvom poluvremenu Split nije imao šansu, kad smo se otvorili i preuzeli rizik, Split je stvorio nekoliko ansi, ali i mi smo ih stvorili. Da smo bili zadovolji remijem, ne bih ništa mijenjao, ali morao sam tražiti pobjedu. 

Niste imali ideju u napadu?

- Napravili smo različite kretnje, ali nije bilo dovoljno brzine. Ideja kontrolirati utakmicu, ali plan B je bio napad. Treba još vremena. Radili su na pobjedi do zadnje minute. Moram analizirati i vidjeti tko je griješio - rekao je za kraj Carrillo.

Pešić: Hajduk je ništa ekstra, prosjek

Strijelac Ivan Pešić kazao je ovo:

- Ponosan sam na tri gola Hajduku ove sezone jer je Hajduk jedna od jačih momčadi u ligi. Veći dio utakmice bili smo bolji i imali više izglednih šansi, iako smo priželjkivali bod možemo željeti što nismo uzeli sva tri. Hajduk? Ništa ekstra, prosjek, mi smo bili bolji. Od kad je došao novi trener puno smo opušteniji, a da igramo sve utakmice kao protiv Hajduka, bili bi debelo u sredini ljestvice.

Zoran Nižić rekao je sljedeće:

- Nismo zadovoljni, nije bilo dobro. Tek kada smo primili gol, počeli smo igrati. Sreća da smo izjednačili. Ne znam zašto smo ovako ušli u utakmicu. Ništa nismo na terenu napravili od onoga što smo se dogovorili u svlačionici. Ušli smo u utakmicu prelabavo, Split je to osjetio, dali su nam gol iz polušanse i tek tada smo zaigrali onako kako smo treba od početka.

Zašto ste tek pred kraj utakmice zaigrali bolje?

- Ne znam. Tih deset minuta nam je pokazatelj kako moramo ući u iduću utakmicu.

Split vam ne leži, nakon eliminacije u kupu uzeli su vam bod i u prvenstvu.

- Nije da nam ne leže, nego se svaka naša pogreška preskupo plaća. Sada nam protiv Istre ne preostaje ništa osim tri boda.

Izjednačili ste se s Osijekom na ljestvici?

- Mi prvenstveno moramo gledati sami sebe, ne ovisimo o Osijeku, nego samo o sebi.

Trener Carrillo je bio jako ljut.

- Bio je ljut jer nismo pokazali ništa od onoga što je od nas tražio. Ima razloga biti ljut. Ali to što se dogodilo u svlačionici, ostat će u svlačionici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'