Obavijesti

Sport

Komentari 77

Cibalia se obranila u Šibeniku: Nakon tri sezone opet u eliti!

Cibalia se obranila u Šibeniku: Nakon tri sezone opet u eliti!
31

Šibenik je napadao gotovo cijelu utakmicu, imao je iza sebe puni Šubićevac, ali nije uspio pobijediti Cibaliju. Vinkovčani će u Prvu HNL, a narančasti u razigravanje s Istrom 1961

VIDEO

Cibalia je novi hrvatski nogometni prvoligaš! Vinkovački je klub u rijetko dramatičnijoj završnici prvenstva Druge HNL remizirao na gostovanju kod Šibenika 0-0 na dupkom ispunjenom Šubićevcu i tako obranio bod prednosti na vrhu ljestvice kojega je stekao prošlog vikenda, kad je Cibalia pobijedila Lučko, a Šibenik izgubio kod Sesveta.

Imao je Šibenik terensku inicijativu tijekom gotovo čitavog dvoboja, imao je i bučnu podršku s tribina, ali nije uspio doći do pobjede koja bi ga, nakon četiri sezone boravka u nižim ligama, od čega dvije u Trećoj HNL, ponovno vratila među najbolje. Tamo putuje Cibalia koja je posljednji put u Prvoj HNL igrala u sezoni 2012/13.

Glavni sudac Vedran Jelenčić iz Kastva imao je pune ruke posla na Šubićevcu. Ukupno je podijelio 16 žutih kartona, od čega čak 14 igračima Cibalije, kojima su isključena i dvojica igrača, Matija Mišić i Filip Žderić. Od predstavnika Šibenika, pak, na tribine su prijevremeno morali rezervni golman Hrvoje Slavica te pomoćnici Siniša Sesar i Tomislav Vranjić.

Nisu sve nade po pitanju promocije potonule ni Šibenčanima koji će, kao drugoplasirani sastav Druge HNL, u dodatne kvalifikacije za popunu MAXtv Prve lige s devetoplasiranom momčadi prošle sezone, pulskom Istrom 1961. Utakmice su na rasporedu 29. svibnja i 1. lipnja, a domaćin prve utakmice bit će poznat u ponedjeljak.

U cijeloj priči oko popune elitnog razreda hrvatskog nogometa postoji veliki upitnik. Naime, odbor za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza nije izdao licencije za Prvu ligu ni Cibaliji ni Šibeniku u prvom stupnju, ali ni zaprešićkom Interu, Splitu te Osijeku. O žalbama se raspravljalo u petak, a odluke će biti poznate sljedeću srijedu, 25. svibnja, nakon čega će biti sasvim jasno tko može, a tko ne može u Prvu i Drugu HNL.

Segesta drugoligaš, Lučko i Imotski se spasili

Osim oko pitanja prvaka, napeto je bilo i u borbi za ostanak. Osim Hrvatskog dragovoljca, koji je bodove stečene protiv Rudeša prije dva tjedna izgubio za zelenim stolom zbog nastupa Ivana Božića koji nije smio igrati za treći klub u istoj natjecateljskoj sezoni, te ranije otpisanog Zadra, iz lige ispada i Segesta nakon remija 2-2 protiv Rudeša u Sisku.

Pobjede koje život znače upisali su Lučko protiv Zadra, visokih 5-0, te Imotski protiv druge momčadi Dinama, rezultatom 2-0, i tako osigurali svoje mjesto među drugoligašima i sljedeće sezone.

Druga HNL, 33. kolo:

  • Lučko - Zadar 5-0
  • Hrvatski dragovoljac - Dugopolje 1-0
  • Imotski - Dinamo II 2-0
  • Šibenik - Cibalia 0-0
  • Segesta - Rudeš 2-2
  • Gorica - Sesvete 2-1
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani