Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona prvak i bez najboljeg igrača, a MVP je iz Cedevite

Cibona prvak i bez najboljeg igrača, a MVP je iz Cedevite
11

Cibonini juniori pobijedili su vršnjake iz Cedevite 82-77. Cedeviti nije pomogla ni spektakularna partija Džanana Muse koji je zabio 32 koša uz devet skokova i bio je MVP

VIDEO

Juniori Cibone prebrodili su ozljedu najboljeg igrača Josipa Popića u trećoj četvrtini i fantastičnu partiju Džanana Muse te pobijedili Cedevitine vršnjake u finalu prvenstva Hrvatske 82-77.

Spektakularna partija najboljega igrača lanjskoga kadetskog EP-a i regularnog igrača u Cedevitinoj seniorskoj postavi nije bila dovoljna. Musa je zabio 32 koša uz devet skokova (ukupna valorizacija 56!), ali nije dobio pretjeranu podršku suigrača, osim Darka Baje (17 koševa, devet skokova), koji je umjesto na svojoj krilnoj poziciji morao igrati pod košem.

A pod koševima je dominirao Josip Popić (22 koša, 10 skokova), dok krajem treće četvrtine nije nesretno doskočio i ozlijedio gležanj. Slavlje na parketu dočekao je s jako bandažiranim gležnjem i štakom pomoću koje je hodao.

U završnici se istaknuo razigravač Karlo Uljarević, koji je zabio 15 koševa uz nekoliko ključnih poteza, a Lovro Buljević završio je s 13 poena i 14 skokova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znao sam da je moja momčad najbolja, ali Cedevita nije ništa slabija zbog Muse koji je ogromna klasa i stalno ih je vraćao. Ali moji momci pokazali su je..ni karakter - rekao je Ivan Tomas, koji se ove sezone u juniorima Cibone prvi put okušao kao trener.

- Sviđa mi se to raditi. I kao igrač sam volio pametovati, ali nisam bio u poziciji da to radim, a sad jesam - nasmijao se stariji brat Marka Tomasa.

Iako je Cedevita izgubila, Džanan Musa proglašen je najkorisnijim igračem završnog turnira. 

- To daje još veću draž. Morao sam odraditi dvostruki posao, ali ponosan sam na sebe što sam to ostvario te na suigrače koji su mi pomogli u tome - rekao je Musa koji će u nedjelju napuniti tek 17 godina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio