Obavijesti

Sport

Komentari 2

Cibona i Cedevita uvjerljivi u prvim utakmicama polufinala

Cibona i Cedevita uvjerljivi  u prvim utakmicama polufinala
7

Cibona je slavila protiv Zadra 104-79 u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja. Uvjerljivi su bili i igrači Cedevite koji su dobili Kvarner 115-59

VIDEO

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Cibone su u srijedu na domaćem terenu uvjerljivo svladali Zadar sa 104-79 (30-21, 22-16, 29-20, 23-22) te poveli 1-0 u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Cibona je na poluvremenu imala 15 koševa prednosti (52-37), a do kraja susreta ona je još rasla, da bi u konačnici dosegla 25 poena.

Kod Cibone najefikasniji je bio Amerikanac James Florence s 19 poena. Nik Slavica upisao je 16 koševa i 7 skokova, Ante Toni Žižić 15 poena i 12 skokova, a Marin Rozić dodao je 14 koševa.

Zadrane je predvodio Boris Barać sa 17 poena i 8 skokova. Ivan Marinković ubacio je 12, a Lovre Bašić 11 koševa.

Druga utakmica polufinala doigravanja igra se u Zadru u subotu, 21. svibnja, a evetualna treća ponovno u Zagrebu tri dana kasnije.

- Ova utakmica je nosila dosta zamki, a odigrali smo ju na najbolji mogući način, dobro i pametno u svakom trenutku. Kontrolirali smo utakmicu od prve do zadnje minute. Bili smo unutra od prve minute, igračima kapa dolje - rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović.

- Uspjeli smo i podijeliti teret utakmice na dosta igrača, što je za nas bitno. U subotu će vjerojatno biti drugačija utakmica od ove, jer Zadar kod kuće igra puno sigurnije i rasterećenije. No, dat ćemo sve da probamo završiti seriju i plasiramo se u finale - dodao je Mulaomerović.

"Ovo je užasno"

- U pripremi susreta naglašavali smo da moramo borbeno i jako ući u utakmicu, a mi smo Ciboni omogućili čiste i lagane situacije, ničim to nismo spriječili. Ovo je užasna partija i nadam se da su igrači shvatili da bez borbenosti mi jednostavno ne možemo igrati na nivou da budemo ozbiljniji protivnik Ciboni, kojoj čestitam na pobjedi - rekao je trener Zadra Ante Nazor.

Uvjerljiva i Cedevita

Košarkaši Cedevite opravdali su ulogu velikog favorita i s čak 56 koševa razlike 115-59 (29-13, 31-18, 27-13, 26-15) svladala riječki Kvarner 2010 u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske, koja je u srijedu odigrana u zagrebačkom Domu sportova.

Do 6. minute je gostujuća momčad uspjela držati korak s aktualnim prvacima i biti na samo dva koša zaostatka (15-13), a onda je momčad Veljka Mršića Riječane ostavila pet minuta bez ijednog ubačaja te serijom 16-0 pokazala u kojem će smjeru ići utakmica.

Cedevita je već na poluvremenu imala dvostruko više koševa od gostujuće momčadi (62-31), što je treneru Mršiću ostavilo mogućnost da minutažu raspodjeli na cijelu momčad, a svi igrači su se upisali i u strijelce. Iako je igrao samo 20 minuta, kapetan Cedevite Miro Bilan ubacio je 23 koša uz šest skokova. 

Svoju priliku iskoristio je Lovro Mazalin koji je ubacio 12 koševa. Nemanja Gordić je ubacio 14 poena i podijelio pet aisstencija, a dvoznamenkasti učinak imali su i Henry Walker (11) i Fran Pilepić (10). Jedini s dvoznamenkastim učinkom u Kvarneru bio je Mauro Veljačić sa 16 koševa.

Kvarner 2010 će u nedjelju, 22. svibnja (17 sati), u riječkoj dvorani Zamet ugostiti Cedevitu u drugoj utakmici polufinalne serije, a sve osim još jedne uvjerljive pobjede i plasmana aktualnog prvaka u treće uzastopno finale, u kojem će ići po treći naslov, bilo bi veliko iznenađenje.

Polufinale doigravanja:

Cibona - Zadar 104-79

Cedevita - Kvarner 115-59

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica