Obavijesti

Sport

Komentari 90

Cico Kranjčar: Između Zdravka i mene nikad nije bilo konflikta

Cico Kranjčar: Između Zdravka i mene nikad nije bilo konflikta
1

Čim je taj poziv došao ostao sam ugodno iznenađen i počašćen. U klubu se razmišljalo samo o meni. Razgovarali smo, a razgovor nije dugo trajao, rekao je Cico

VIDEO

Cico Kranjčar je sretan čovjek jer se, nakon 18 godina, vratio u svoj Dinamo. Mobitel ne prestaje zvoniti dok lagano šeće hotelom u Moravskim Toplicma, na Dinamovim pripremama u Sloveniji. Na liniji je stalno i sin Niko, koji je prošlog tjedna potpisao za Glasgow Rangerse.

- Ugodno je nakon 18 godina ponovno biti u Dinamu. Želja je da se moj treći dolazak ispuni radošću i rezultatom - započinje Cico svoju priču.

Liga prvaka nije imperativ

Prvi čin ga čeka za manje od dva tjedna u drugom pretkolu Lige prvaka protiv Vardara.

- Liga prvaka nije imperativ, to je cilj. Ima nekih okolnosti koje mogu otežati plasman u grupnu fazu. Tako da to nije prioritet, to je naša želja. Uostalom, Dinamo je sa mnom na klupi već igrao u Ligi prvaka - kaže Cico.

Nakon što je Zoran Mamić odlučio da prihvati ponudu Al ­Nassra, Zdravko Mamić se brzo dogovorio s našim bivšim izbornikom.

- Čim je taj poziv došao ostao sam ugodno iznenađen i počašćen. U klubu se razmišljalo samo o meni. Razgovarali smo, a razgovor nije dugo trajao. Osjetio sam se prozvanim i pozvanim kao ti si taj, kao Dinamovo dijete - s ponosom u glasu ističe Kranjčar.

Već se nekoliko puta Cico spominjao kao povratnik u Maksimir. Znalo se da će se kad-­tad vratiti na klupu voljenog kluba. Pa se sad kad se vratio postavlja pitanje suradnje i odnosa sa Zdravkom Mamićem.

- Nogometna komunikacija sa Zdravkom uvijek je bila dobra. Zatvaraju se određene stranice nerazumijevanja koje je možda čak stvorila i okolina - rekao je Cico pomirljivo i nastavio:

- To se odnosi na Nikin odlazak. Da li smo mi preboljeli to što je on morao otići. To je bila profesionalna odluka i jedne i druge strane. Niko je odabrao drugi put, a Dinamo put bez njega, ali uvijek se pokušavalo težiti tome da postoje neki konflikti između mene i Zdravka, a nikakvih konflikata nije bilo. U tom periodu Zdravko i ja nismo puno pričali o tome i stvorila se atmosfera da nećemo moći komunicirati, ali komunikacija je bila na dobrom nivou.

I Niko mu je dao podršku

Sin Niko mu je dao podršku kad je odlučio da se vrati u Maksimir.

- On je pozivom rekao da zna koja je želja za mojim povratkom i da zna koliko je Dinamova želja za mojim vraćanjem - otkriva Kranjčar, koji ističe kako je najveća snaga ovog Dinama kohezija između domaćih igrača i stranaca.

Da je atmosfera unutar momčadi jako dobra, a da je tome pogodovala i dobra organizacija kluba.

Zatvoreno je zatim poglavlje Dinamo, a otvoreno je poglavlje "kockastih" i nastupa u Francuskoj.

- Rezultat je taj koji nas je učinio malo nezadovoljnima, ali igra kroz grupu i igra protiv Portugala je zadovoljila. Stvorila je jedno dobro ozračje. Dobro atmosferu - kaže Cico i odgovara na pitanje treba li Ante Čačić i dalje biti izbornik.

Idemo dalje s Čačićem kao izbornikom

- U svakom slučaju, treba nastaviti. Ima i ugovor. On će u analizi doći do poante gdje je eventualno pogriješio s tim izmjenama. Dobro je vodio reprezentaciju. Nemojmo sad reći da je Santos bio veliki mačak. Nesretni dribling Strinića ih je doveo u situaciju realizacije, a mi smo prije toga imali dvije prilike. Bilo je to nesretna okolnost - rekao je Kranjčar i za kraj poentirao:

- Ne smijemo pasti pod utjecaj toga što ćemo u kvalifikacijama za Rusiju igrati bez publike. Pa već smo u nekim utakmicama igrali i imali dobre rezultate. Bit će teško u kvalifikacijama, ali imamo kvalitetu. Idemo dalje s Čačićem kao izbornikom. On ne smije nimalo odstupiti, ovo ga je malo streslo, ali ne smije previše. Treba diskutirati, ocijeniti gdje si pogriješio i sve OK, idemo dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica