Obavijesti

Sport

Komentari 8

Čilić i Ćorić u borbu za finale DC-a protiv ragbijaša i surfera

Čilić i Ćorić u borbu za finale DC-a protiv ragbijaša i surfera
1

Borna Ćorić u 14 sati igra protiv Richarda Gasqueta, a zatim se Marin Čilić sastaje s Lucasom Pouilleom. Ulog je finale Davis Cupa koji smo osvojili 2005. godine

VIDEO

Kad su Richard Gasquet (30) i Nicolas Mahut (34) odigrali prve profesionalne mečeve, Borna Ćorić (19) još nije prvi put uzeo reket u ruke. A danas je, uz Marina Čilića, glavna hrvatska uzdanica u borbi za plasman u finale Davis Cupa.

Francuzi su bez Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa, 12. i 8. tenisača svijeta, no i ovako u sastavu imaju dvojicu u Top 20, a u subotu će ih predstavljati Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert, najbolji svjetski par. Ali zato i jesu u polufinalu Davis Cupa te pokušavaju ući u drugi finale u posljednje tri godine.

I Tsonga i Monfils otkazali su zbog ozljede koljena, a ono je mučilo i Bornu Ćorića, koji je trenirao tek posljednjih dana.

- Ma spreman sam sto posto, koljeno smo manje-više sanirali, pokušao sam i odigrati set i bilo je dobro. Mala bol je još tu, nitko ne može znati kako ću u petak reagirati, ali siguran sam da će sve biti dobro - rekao je Ćorić nakon ždrijeba, koji je odredio da je njegov meč s Gasquetom prvi na rasporedu od 14 sati.

Ćorić je prije dolaska u Zadar, dok nije smio trenirati, vrijeme provodio u ribolovu. A Lucas Pouille (22) nakon US Opena, na kojem je ušao u četvrtfinale, bio je na francuskoj obali Atlantskog oceana i pokušavao surfati. S naglaskom na “pokušavao”.

- Nikako mi nije išlo, ali bilo mi je smiješno. Izluđuje me kad nešto ne mogu, pa sam želio ostati satima na dasci, ali nisam mogao - rekao je Pouille, koji je dosad odigrao samo jedan meč u Davis Cupu.

U četvrtfinalu protiv Češke pobijedio je Veselog 3-1. Mladi Francuz pravi je hit teniske 2016. godine. Od 77. mjesta popeo se na 18., a na Wimbledonu i US Openu dogurao je do četvrtfinala.

- Bolji je nego što smo Tsonga i ja bili u njegovim godinama. Ničeg se ne boji, a što je više publike, to on igra bolje - pohvalio je nedavno Monfils sunarodnjaka, koji će danas igrati protiv Čilića.

Gasquet je stari lisac, bivši Top 10 igrač, no libido ga je skoro koštao karijere kad je 2009. bio pozitivan na kokain. Ispostavilo se da je mizernu količinu unio u organizam poljubivši djevojku koju je te večeri upoznao u noćnom klubu. No dogodi li mu se ponovno, suspenzija je doživotna. Inače je velik obožavatelj ragbija i navijač kluba iz rodnog Beziersa, a da nije tenisač, kaže da bi sigurno bio ragbijaš.

U parovima Francuze predstavljaju Pierre-Hugues Herbert (25) i Nicolas Mahut (34), koji je najpoznatiji po porazu u najduljemu meču u povijesti (70-68 u petom setu od Isnera u Wimbledonu 2010.). Vodeći su par ATP ljestvice, aktualni pobjednici Wimbledona, a iako zajedno igraju samo dvije godine, odlični su prijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad