Obavijesti

Sport

Komentari 207

Međugorski Cincinnati: Čilić i Dodig trijumfirali na Mastersu!

Međugorski Cincinnati: Čilić i Dodig trijumfirali na Mastersu!
2

Marin Čilić došao je do drugog najvećeg uspjeha u karijeri pobijedivši Škota Andyja Murraya 6-4, 7-5 u finalu Mastersa u Cincinnatiju. Vraća se Marin u Top 10 svjetskog tenisa

VIDEO

Marin Čilić osvojio je prvi turnir iz serije Masters u karijeri! Najbolji hrvatski tenisač postao je tek drugi Hrvat nakon Ivana Ljubičića kojem je to uspjelo svladavši Britanca Andyja Murraya 6-4, 7-5 nakon sat i 34 minute igre.

- Bio je ovo težak tjedan za mene, puno prekida zbog vremena. Velike čestitke i skupljačima lopti koji su sušili terene. Uspio sam proći prvo polufinale Mastersa i doći do titule. Ovo je nešto posebno i veselim se US Openu, nadam se da ću moći nastaviti s dobrom formom - rekao je Čilić nakon osvajanja 1000 bodova na američkom tlu i dodao:

- Želim zahvaliti novom treneru Jonasu Björkmanu koji nije bio ovdje, ali vidjet ćemo se za nekoliko dana. Hvala i gledateljima koji su me podržavali, vidimo se sljedeće godine.

Međugorčanin je prekinuo čak 22 meča dug niz nepobjedivosti škotskog tenisača, osvajača Wimbledona i olimpijskog turnira, te se od ponedjeljka vraća među Top 10 tenisača svijeta. Zauzet će deveto mjesto, a i mjesto među prvih osam nositelja na US Openu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tennis: Western and Southern Open

Čilić je od samog početka finala pokazao da je psihički iznimno spreman da nokautira Murraya. Ostvario je dva breaka i poveo 5-2. Protivnik je vratio jedan izgubljeni servis, ali zaostatak je ipak bio prevelik. Marin je osvojio prvi set 6-4.

Drugi je ponudio izjednačenu igru sve do samog raspleta. Imao je Murray nekoliko opasnih gemova na Čilićev servis, no bez pravog napada, a kod 5-5 Čilić je sve naplatio i izborio tri vezane break-lopte. Spasio je Andy sve tri, pa i četvrtu, ali peta je bila sretna za našeg tenisača koji je potom odservirao za jedan od najsjajnijih trenutaka karijere, uz osvajanje US Opena.

Savršenu hrvatsku nedjelju u Cincinnatiju zaokružio je Čilićev sumještanin i kum Ivan Dodig koji je osvojio turnir u konkurenciji parova s Brazilcem Marcelom Melom.

Hrvatsko-brazilska kombinacija svladala je Nizozemca Jeana-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecăua 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 10-6 u produženom tie-breaku i došla do šestog osvojenog turnira, već četvrtog iz serije Masters.

Kronologija:

  • 4-6, 5-7 NASLOV ZA MARINA ČILIĆA! Veliki trijumf za Međugorčanina! Zaustavio je čovjeka koji je imao 22 uzastopne pobjede na touru! Sve čestitke!
  • 4-6, 5-6 BREAK ČILIĆA! Peta break-lopta bila je sretna! Marin će sevirati za titulu!
  • 4-6, 5-5 Diže se Marin u igri, spreman je za napad na Murrayev servis.
  • 4-6, 2-2 Murray ne posustaje, radi pritisak na Marinovu servisu, ali izvukao se i ovaj put naš predstavnik. Nema breaka u drugom setu.
  • 4-6 ČILIĆ OSVAJA SET! Druga je bila sretna, hrvatski tenisač vodi u finalu Mastersa u Cincinnatiju!
  • 4-5 BREAK MURRAYA. Nije uspio Čilić u prvom pokušaju, no imat će još jednu šansu da spremi prvi set u džep.
  • 2-5 BREAK MARINA ČILIĆA! Koristi Marin drugu break-loptu u novom servis-gemu za Škota i servirat će za set!
  • Dodig i Melo osvojili Cincinnati! Hrvatsko-brazilska kombinacija svladala je Nizozemca Rojera i Rumunja Tecaua 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 10-6 u produženom tie-breaku trećeg seta! Čestitke!
  • 2-3 BREAK MARINA ČILIĆA! Nastavlja Marin s odličnom igrom, radi veliki korak prema osvajanju prvog seta.
  • 2-2 Prva dva servis-gema obojica uzimaju bez većih problema. Imao je Murray 0-30 na drugom servisu našeg tenisača, ali Marin se uspješno izvukao.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener