Obavijesti

Sport

Komentari 23

Cleveland slavio s velikih +30 i vratio se u borbu za prsten...

Cleveland slavio s velikih +30 i vratio se u borbu za prsten...
4

Povratkom u svoju dvoranu, pred više od 20.000 bučnih navijača, košarkaši Clevelanda vratili su se u utrku za prvi NBA naslov uvjerljivom pobjedom protiv Golden Statea

VIDEO

Za razliku od prve dvije utakmice odigrane u Oaklandu, gdje su aktualni prvaci Golden State Warriorsi potukli LeBrona Jamesa i društvo sjajnom obranom, u noći sa srijede na četvrtak u Quicken Loans Areni Cleveland Cavaliersi su pokazali drugačije lice i slavili s velikih 30 razlike, 120-90.

- Bili smo premekani. Kad si mekan, onda gubiš bitku u skoku i gubiš lopte - u dvije je rečenice trener Golden Statea Steve Kerr proanalizirao uzroke očajne predstave svoje momčadi, pogotovo početne petorke koja je potpuno nadigrana od startne postave Cavaliersa u kojoj nije bilo krilnog centra Kevina Lovea, koji se oporavlja od potresa mozga.

No, njegov izostanak se nimalo nije osjetio u igri Cavsa. Obrana je djelovala čvršćom, Tristan Thompson se pobrinuo za dominaciju u skoku, a Kyrie Irving i J. R. Smith su pogađali u serijama. LeBron James je radio sve što je trebalo, a suigrači su ga slijedili, baš kao što je i tražio od njih uoči početka dvoboja kojeg je označio presudnim, bitkom za preživljavanje. Osma uzastopna pobjeda Warriorsa u međusobnim dvobojima i vodstvo 3-0 u finalnoj seriji koje nijedna momčad nikada nije stigla, ostavili bi Cavse na čekanju još barem jednu godinu. U gradu koji veliki trofej čeka 52 godine, nakon noći u kojoj su aktualni prvaci ostali na -30, vjera je vraćena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Euforija je mogla nastati već u prvoj četvrtini, u kojoj su domaći otišli do 20 koševa prednosti, a Kyrie Irving postigao 16 koševa. Kad je on trebao predah, palicu je preuzeo J. R. Smith. Tristan Thompson je terorizirao gostujuće centre i hvatao lopte u napadu nakon rijetkih promašaja suigrača. Ponajviše zahvaljujući njemu Cleveland je završio utakmicu s 20 skokova više.

LeBron James se nije dao smesti ni kad su mu lopte ispadale iz ruku. Od 13 izgubljenih lopti Cavsa, njegovih je bilo pet. No, njegova je obrana tjerala suparnike na pogreške. Golden State je imao 18 izgubljenih lopti. Stephen Curry i Klay Thompson ostali su bez municije, a Draymond Green nije bio čvrsti stup obrane i oslonac u napadu, kad je trebalo iskoristiti udvajanja na "šuterskoj braći".

Trener Clevelanda Tyronn Lue dobio je ovu rundu protiv Stevea Kerra i to jednako uvjerljivo kao što je izgubio prve dvije.

- Treneri su nam dali odličan plan, a mi smo ga izvršavali svih 48 minuta - rekao je LeBron James nakon dvoboja u kojem je Cleveland preživio i pokazao da se u petak može boriti za izjednačenje na 2-2.

LeBron James je ubacio 32 koša, uhvatio 11 skokova i podijelio šest asistencija. Irving je postigao 30 poena uz osam asista, J. R. Smith je pogodio pet trica i završio s 20 koševa. Tristan Thompson je spojio 14 poena i 13 skokova, od čega sedam napadačkih.

NBA: Finals-Golden State Warriors at Cleveland Cavaliers

Stephen Curry je za 19 poena potrošio 13 šuteva. Harrison Barnes je bio najbolji s 18 koševa i osam skokova, ali je bio usamljen. Za pobjedu u Clevelandu, protiv ovakvih Cavsa, nošenih podrškom i vjerom cijelog grada, 'ratnici' će morati pokazati borbeni duh kojim su se vratili od 1-3 do pobjede u finalu Zapada i dobili prva dva sraza u borbi za drugi uzastopni trofej NBA prvaka.

Četvrta utakmica finala na rasporedu je u Clevelandu u noći s petka na subotu (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj