Obavijesti

Sport

Komentari 27

Čop: Ne da očekujem poziv na EP, nego očekujem i minute

Čop: Ne da očekujem poziv na EP, nego očekujem i minute
1

Redovito igram i zabijam u najboljoj ligi na svijetu. Što još mogu učiniti? Radujem se svakom golu kolega, ali vjerujem u sebe, rekao je Duje Čop koji se nada odlasku u Francusku

VIDEO

"Ponosan sam što sam dio povijesti Malage", napisao je na društvenoj mreži Duje Čop nakon utakmice s Levanteom, u kojoj je postigao 700. gol Malage u Primeri. No malo je poznato da je Duje slično napravio i u dresu Hajduka, 2008. je zabio Rijeci, a bio je to 1000 Hajdukov gol u HNL-u.

- Idu me jubilarni golovi, valjda će biti još koji - poželio je Duje, pa smo ga odmah uputili da prelista službene knjige reprezentacije, možda se i tamo bliži kakav jubilej.

- Ne bi bilo loše, pogotovo sad na Euru - nasmijao se napadač Malage, koji igra u sjajnoj formi.

U 28 utakmica ove sezone zabio je šest golova i tri puta asistirao, no što je još i važnije, konstantno igra u momčadi koja je bila blizu Europe.

- Loše smo startali, ali sad je puno bolje, igramo dobro kao momčad, a i ja sam u dobroj formi. Osjećam da sam se napokon prilagodio na momčad i na ligu, koja je vjerojatno najteža na svijetu. Svi se bore, evo, Levante je ginuo cijelu utakmicu i tek smo ih pred sam kraj uspjeli svladati.

Bila je ovo najbolja Dujina utakmica u Primeri, dva gola i asistencija.

- Ova će se pamtiti, dva gola i asistencija, nije to lako ni protiv koga na ovoj razini. Ritam je jači, igrači su kvalitetniji, svaka je utakmica top kvalitete. Nijanse odlučuju čak i na utakmicama u kojima igraju Real, Barcelona i Atletico. Koliko je liga jaka svjedoči i to da Sevillu nitko i ne spominje u kontekstu naslova prvaka, a godinama su top klub u Europskoj ligi...

U takvoj konkurenciji brzo se napreduje.

- Ovdje te protivnik tjera da budeš brži, bolji, da brže razmišljaš i odigravaš, jer te inače pregaze. Imao sam sreću da sam prije dolaska u Malagu skupio dosta iskustva, pa mi je bilo lakše, ali ovo je svijet za sebe - kaže Duje, koji je pun samopouzdanja.

- Napadaču su golovi najvažniji, ali ako ga ne idu golovi, treba raditi za momčad, ima toga puno što treba napraviti na terenu.
 
Trener Javi Garcia oduševljen je Dujinom borbenošću i agresivnošću, a što o njemu misli izbornik Čačić, i dalje je nepoznanica. I za samoga Duju.

- Nisam razgovarao s izbornikom nakon odlaska iz Dinama. Nadam se da prati Primeru.

Ne krije da se vidi u Francuskoj.

- Ne da očekujem poziv, nego očekujem i minutažu na Euru, kako bih nastavio igrati u vrhunskoj formi, kao što igram cijelu sezonu - otvoren je Čop, koji još ne može prežaliti što nije dobio poziv za SP u Brazilu.

Zabio je u toj sezoni 33 gola, bio je s 22 gola prvi strijelac prvenstva.

- Zaslužio sam poziv...

Konkurencije se ne boji.
 
- Hrvatska će na Euru imati jednu od najboljih napadačkih postava, pokazuje to trenutna forma napadača. Radujem se svakom golu kolega, jer to znači da će Hrvatska biti jača na Euru, ali ja vjerujem u sebe. Redovito igram i zabijam u najboljoj ligi na svijetu. Što još mogu učiniti?

Još je neizvjesno gdje će igrati sljedeće sezone.

- Nakon dobro odrađene sezone, miran sam. Imam ugovor s Cagliarijem, koji se vraća u Serie A, Malaga je zainteresirana za otkup mog ugovora, a ima i još nekoliko klubova. Vidjet ćemo, odlučit ću nakon Eura - zaključio je Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao