Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ćorić: Isner je veliki favorit, ali i ja sam u formi i imam šansu

Ćorić: Isner je veliki favorit, ali i ja  sam u formi i imam šansu
1

Igram dobar tenis posljednjih mjeseci, u dobroj sam formi i zadovoljan sam svojim napretkom, rekao je Borna Ćorić koji će prvog dana igrati protiv prvog reketa SAD-a

VIDEO

Početak četvrtfinalnog susreta Svjetske skupine Davis Cupa između SAD-a i Hrvatske u Portlandu sve je bliži. U četvrtak navečer (22 sata) održat će se izvlačenje parova, a prvi pojedinačni meč u petak počet će u 12 sati po lokalnom, odnosno 21 sat po srednjoeuropskom vremenu.

Nepoznanica, čini se, nema ni s jedne ni s druge strane kad su u pitanju tenisači koji će zaigrati u pojedinačnim mečevima, što znači da će prvog dana igrati John Isner i Borna Ćorić te Jack Sock i Marin Čilić. U Portlandu, odnosno Beavertonu gdje se nalazi kompleks na kojem će se za vikend moći okupiti 6000 gledatelja, napokon je zasjalo sunce, a takva je prognoza i za cijeli vikend. Koliko će to utjecati na uvjete igranja i tko će od toga profitirati odgovorio je Ćorić:

- Danas je bilo dosta sunčano, za razliku od prva dva dana, kad su uvjeti bili dosta sporiji i tada se nisam dobro osjećao na terenu, lopta nije išla naročito brzo. Meni više odgovara da bude brže i ako se ostvari prognoza za vikend da će biti sunčano, to mi može dosta pomoći.

Prvog dana Ćorićev suparnik će biti John Isner, 16. tenisač svijeta, s kojim se još nikad nije sastao.

- Sigurno je Isner veliki favorit. Isto tako, mislim da imam dobre šanse. Igram dobro, iako se rezultatski to ne može reći. Igram dobar tenis posljednjih mjeseci, u dobroj sam formi i zadovoljan sam svojim napretkom. Mislim da sam imao malo nesreće i u ždrijebu i s nekim rezultatima i sada je vrijeme da se neke stvari počnu poklapati.

Svaka informacija o suparnikovom načinu igre, a posebno slabostima, bit će dobrodošla. Tko će biti glavni informator?

- Marin Čilić, igrao je protiv njega pet puta. Mislim da ga jako dobro poznaje, a čuo sam da je svaki put dobro igrao protiv njega. Već mi je rekao nekoliko jako bitnih stvari na kojima sam radio, recimo na reternu, ali ću u četvrtak s Marinom još popričati.

Dakako, može se dogoditi da pobjednika susreta odlučuje peti meč, odnosno drugi okršaj nedjeljnog programa, pri ukupnom rezultatu 2-2. Na pitanje koliko bi u takvoj situaciji moglo biti važno što već ima iskustvo igranja u takvom meču Ćorić je odgovorio:

- Sigurno da iskustvo iz Belgije može biti jako korisno. Stvarno nije lagano igrati meč kod rezultata 2-2, jako se puno očekuje, velik je pritisak. Da sam u situaciji da protiv Jacka Socka, koji je jako kvalitetan, prvi put igram kod rezultata 2-2 ne bi bilo lako. To će iskustvo sigurno pomoći ako dođe do toga, iako ćemo se mi potruditi da u nedjelju budem slobodan - rekao je Ćorić.

Čiliću leže Amerikanci

Ne samo što Marin Čilić protiv Johna Isnera vodi 5-0 u međusobnim susretima, nego ima izvrsnu bilancu protiv Amerikanaca uopće. U prva četiri meča je izgubio, no nakon toga je (od 2008. do 2015.) imao čak 29 pobjeda zaredom nad tenisačima iz SAD-a. Serija je prekinuta na ovogodišnjem turniru u Acapulcu, gdje ga je svladao Ryan Harrison, no potom je pobijedio još tri puta te sada ima omjer  32-5, odnosno 32 pobjede u posljednja 33 susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

VIDEO Modrić sletio privatnim avionom na Krk: 'Radnici su ga molili fotku, nikoga nije odbio'
EKSKLUZIVNA SNIMKA

VIDEO Modrić sletio privatnim avionom na Krk: 'Radnici su ga molili fotku, nikoga nije odbio'

KRK - Prije nego što je sletio, skupili su se radnici zračne luke i čekali ga za selfie. Nikoga nije odbio, rekao nam je čitatelj koji je snimio dolazak šesterostrukog europskog prvaka Luke Modrića (38) na krčki aerodrom u utorak prije podneva i priključit će se pripremama "vatrenih" za Euro. Kapetan je stigao je avionom koji se nije mogao vidjeti na stranicama koji prate letove u realnom vremenu.
HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, Stoičkov doveo Stipića
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Rusi zapeli za Miereza, Stoičkov doveo Stipića

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje