Obavijesti

Sport

Komentari 158

Dinamo pobjednički kroz Pulu: Ćorić i Soudani srušili su Istru

Dinamo pobjednički kroz Pulu: Ćorić i Soudani srušili su Istru
8

Ranim golom Ćorića i još jednim Soudanija Dinamo je rutinski držao prednost protiv Istre u Puli, no u završnici je mogao prokockati pobjedu. Završilo je 2-1 za goste

VIDEO

Dinamo je pobijedio Istru 1961 u Puli rezultatom 2-1 i izjednačio se s Rijekom na vrhu MAXtv Prve lige nakon sedam kola. No neće Cico Kranjčar izvući previše pozitivnih stvari iz te utakmice, tek činjenicu što je uzeo tri važna boda nakon plasmana u Ligu prvaka.

Nije moglo bolje početi za "modre" koji su poveli već u drugoj minuti. Grešku u domaćoj obrani iskoristio je Junior Fernandes uposlivši Antu Ćorića, a prvo ime maksimirskog kluba, nakon odlazaka Marka Pjace i Marka Roga, od stative pogađa za 0-1.

Rano vodstvo kao da je umirilo dinamovce koji sve do samog kraja prvog dijela praktički nisu bili opasni po gol Vanje Iveše. Nije ni mladi Adrian Šemper, koji je stao na gol umjesto Eduarda, imao previše posla, a publiku su zabavljali česti oštri startovi igrača na obje strane, pa je Ivan Bebek imao pune ruke posla.

Ružno je izgledala scena u 43. minuti u kojoj se kapetan domaćih Goran Roce unio u lice Cici Kranjčaru i htio fizički obračun s njim nakon što ga je faulirao Benković. Trajalo je naguravanje minutu-dvije, a onda je utakmica ipak nastavljena u kudikamo normalnijem tonu.

NK Istra 1961 - GNK Dinamo

Neposredno nakon te situacije Fernandes se umalo upisao u strijelce pogodivši stativu s 20-ak metara. Na odmor se tako otišlo s minimalnom prednošću za Dinamo. A kako su "modri" otvorili prvo, tako su i drugo poluvrijeme - golom.

U 49. minuti Filip Benković pokazao je da ima top u nogama uputivši jak šut s 25 metara kojeg je Iveša odbio u prečku, a odbijanac je spremno dočekao Dinamov golgeter Soudani i pospremio ga u mrežu.

S obzirom na igru na Aldo Drosini koja nije bila osobito lijepa oku i na čest broj startova, činilo se kako je drugi gol "modrih" riješio utakmicu, ali to ipak nije bilo tako. Nakon nekoliko lijepih šansi na obje strane, Istra je u 88. minuti došla na gol minusa zahvaljujući akciji Solomona i Jurkića na lijevoj strani šesnaesterca te strijelcu Ivoru Ljubanoviću.

U preostalom vremenu imali su zeleni šansu doći i do senzacionalnog boda, ali dinamovci su ipak ostali pribrani i obranili tri boda kojima se priključuju Riječanima na vrhu. Momčad Gorana Tomića ostaje bez pobjede, na devetoj poziciji s tri boda uoči reprezentativne stanke.

Kranjčar: Trebalo je motivirati momčad

- Mislim da je ovo bila dobra utakmica i za nas vrlo teška. Nakon kvalifikacija u Ligu prvaka trebalo je motivirati momčad za prvenstvo. Mogu reći da su odgovorili jako dobro, bez obzira na primljeni gol. Bili smo kvalitetniji i bolji, zasluženo smo pobijedili. Istra je dala sve od sebe, htjeli su napraviti neko iznenađenje, ali moji igrači zasluženo idu u Zagreb sa sva tri boda - rekao je trener Dinama Cico Kranjčar nakon utakmice i dodao:

- Bilo je bitno dobiti ovu utakmicu. Znali smo da je jedna od najtežih i nsimo odmarali igrače. Htio sam da budemo kompletni i da dođemo do pobjede. Stojanović je imao malo poblema s trbušnim zidom pa smo ga čuvali, ali dobili smo kvalitetu i s Matelom. Važno smo ušli u utakmicu i pobijedili, što je najbitnije od svega.

Šemper: Znali smo da nam je ovo najteža utakmica

- Ovo je bila jako teška utakmica, posebno zbog toga što smo imali tešku europsku utakmicu i odličnu pobjedu nedavno. Trebali smo se vratiti u sadašnjost i domaće prvenstvo. Slušali smo trenerove zahtjeve, nametnuli se od prve minute i pobijedili. Istra je bila dobar protivnik i agresivno su igrali u prvom poluvremenu. Znali smo da je ovo možda najteža utakmica do sada, posložili smo se u glavama i dobro to odradili - rekao je golman Dinama Adrian Šemper.

- Utakmica s Istrom bila je teška i znali smo što nas ovdje čeka. Pobijedili smo i zasluženo idemo u Zagreb s nova tri boda - kazao je junak "modrih" Ante Ćorić.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica u prvenstvu i dobro smo se pripremili. Istra je pokazala dobru igru, trudili su se, uspjeli su i smanjiti naše vodstvo, ali mi smo bili bolja momčad i pokazali smo kvalitetu. Pobjeda je zaslužena i sretni smo jer se vraćamo doma sa svim bodovima - poručio je Domagoj Pavičić.

MAXtv Prva liga, 7. kolo:

  • Istra 1961 - Dinamo 1-2 (Ljubanović 88' / Ćorić, Soudani 49')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao