Obavijesti

Sport

Komentari 50

Ćorić&Ćorić: Ne veže ih krvno srodstvo, ali obojica su sjajni

Ćorić&Ćorić: Ne veže ih krvno srodstvo, ali obojica su sjajni
8

Tenisač Borna i nogometaš Ante Ćorić nisu u rodu, nisu se ni poznavali dok ih nisu spojila 24sata. Dvojica 17-godišnjaka u zadnje vrijeme drmaju hrvatskim sportom...

VIDEO

Prvi je sa 17 godina 140. tenisač svijeta, a drugi sa 17 godina već zabija golove u europskim natjecanjima. Prvi je Borna, drugi Ante, a obojica su Ćorići. Nisu u rodu, ali veže ih isto prezime, kao i ambicija da jednoga dana "pokore" konkurenciju i odu na sam svjetski vrh. Zasad im ide jako dobro.

- Bok, ja sam Borna - pružio je ruku tenisač Ćorić svom prezimenjaku Anti pri njihovu prvom susretu, ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona.

- Čestitam, čuo sam da si osvojio turnir u Turskoj - nadovezao se talentirani veznjak Dinama.

Borna je podrijetlom iz Drniša, a Antin otac, bivši nogometaš, stigao je u Zagreb iz Mostara. Nakon što su se upoznali, dvojica Ćorića prošetali su podno stadiona, a potom su se zaputili na Svetice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Što je ovo, pa sve je zapušteno - zapitao se Borna gledajući navodnu lokaciju budućeg HNS-ova kampa, pa su umjesto uz tenisku mrežu razgovor nastavili na obližnjoj atletskoj stazi.

- Jesi položio vozački? - pitao je Borna Antu:

- Ma kakvi, još me otac vozi na treninge!

Borna je otkrio da je već dvaput pao na pisanom dijelu vozačkog ispita:

- Posljednji put sam zapeo zbog samo dva boda!

Dok su se približavali travnjaku, Borna se prisjetio svog zadnjeg posjeta Maksimiru.

- Bio sam ovdje prije četiri, pet godina na utakmici Dinama i Hajduka. Tad sam dolazio češće, ali sad više nemam vremena - rekao je Borna.

Ante je uzvratio da voli gledati tenis pa je tako pratio Bornin meč s Fogninijem u Umagu.

- Igrao si jako dobro, nije ni čudo da te uspoređuju s Rafaelom Nadalom - rekao je Ante, koji je nekoliko puta zamahnuo Borninim reketom pokazujući svoju forhend-tehniku. I zna s reketom...

- Imam i ja svoje mušterije, prijatelje Ivana Božića i Antu Krajinu. Redovito ih "peglam". No iskreno, puno bolji sam u biljaru i pikadu. U Dinamu su mi redovite mušterije Pjaca i Andrijašević.

Borna se pohvalio da je od nogometaša upoznao Dadu Pršu, da mu se sviđa i Eduardo, a na Pagu je jednom igrao tenis i s Igorom Bišćanom:

- Odličan je za rekreativca. Vidi se da trenira!

Ante je otkrio i da je njegov otac Miljenko bio igrač Dinama, bilo je to početkom '80-ih, ali samo 45 dana. Ante ima dvojicu braće, Josip (25) trenutačno igra za drugoligaša Sesvete, a Ivan (30) je igrao i u Hrvatskom dragovoljcu.

- Obitelj iz Hercegovine često mi dolazi na utakmice. Ako zaradim velik novac, volio bih im svima pomoći - rekao je Ante dok je tehnicirao loptom.

- Davis Cup protiv Srbije? Imat ćemo šanse, možemo pobijediti i u Beogradu - kazao je Borna, a Ante se u istom stilu okrenuo nogometnim temama:

- I Dinamo može konačno prezimiti u Europi!

I za kraj, još jedan stisak ruku. Razmijenili su brojeve mobitela, obećali da će pratiti jedan drugoga...

Borna: Želim upoznati Mandžukića

Mario Mandžukić je odličan nogometaš. Baš mi se sviđa njegov stil igre, kako glavom zabija. Volio bih ga jednom upoznati, rekao je Borna i potom otkrio:

- Donna Vekić umalo me upoznala s Lukom Modrićem, no na kraju ništa nije bilo od toga. Ali bit će valjda još prilike.

Ante: Halilović je sigurno najbolji tenisač među nogometašima

Dok su dva Ćorića šetala bivšim sportskim kompleksom Svetice, Ante je prstom pokazivao prema mjestu gdje su nekad bili teniski tereni.

- Tamo je Alen (Halilović) često igrao tenis. Sigurno je jedan od najboljih tenisača koji su ikad igrali u Dinamu. Nadam se da ću i ja njegovim stopama, naučiti tako igrati tenis, ali i poslije u Barcelonu - nasmijao se Ante.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram