Obavijesti

Sport

Komentari 63

Ćorluka: Samo mi naslov može nadomjestiti loš osjećaj iz '08.

Ćorluka: Samo mi naslov može nadomjestiti loš osjećaj iz '08.
6

Dat ćemo sve od sebe da napravimo veliki rezultat, imamo fini miks mladih i starih u reprezentaciji, rekao je Ivan Rakitić koji kaže da je pravo vrijeme za veliki rezultat reprezentacije

VIDEO

Treći dan u nizu izabranici Ante Čačića se iz Deauvillea obraćaju hrvatskoj nogometnoj javnosti. Ovoga puta pred novinare su stale dvije jake karike hrvatskog izbornika Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić...

- Imam dobar predosjećaj kao i prije svake utakmice, ne mogu reći da postoji neka nervoza. To će doći kada stignemo u Pariz, kada završimo trening i osjetimo teren. Onda kreće pozitivna trema - rekao je Vedran Ćorluka, pa nsatavio:

- Onaj loš osjećaj iz 2008. godine ne može mi nadomjestiti niti jedna utakmica koja će se dogoditi u budućnosti, osim ako sada ne osvojimo Europsko prvenstvo. Ne razmišljam više o tome, ta je utakmica već daleka prošlost, čak se ona previše potencira. A što se nas tiče to je završena priča. Mi ne razmišljamo o tome. Kocentrirani smo na novu utakmicu, na novu priču, a razmišljanja o 2008. godini želimo još više baciti u zaborav.

Kako funkcionirate s Domagojem Vidom?

- Ne mogu reći da imamo neku posebnu komunikaciju, ali se igrački dobro razumijemo. Prošli smo zajedno te kvalifikacije i to je dobro funkcioniralo osim u Norveškoj gdje smo svi skupa podbacili. Kliknuli smo se i razumijemo se. On je  brži i agresivniji, ja sam malo tehnički jači i to dobro funkcionira.

Što bi za Hrvatsku bio uspjeh?

- Teško je govoriti što bi bio uspjeh. Malo mi je teško reći jer smo kao nacija dosta nerealni, visoko postavljamo letvicu. Ajmo mi prvo proći grupu, pa ćemo onda pričati što je dobro za nas. Ispadanje bi bilo neuspjeh i toga smo svi svjesni.

Turci su vrlo opasni kod prekida...

- Pričali smo o turskim prekdima. Svjesni smo njihove snage i odličnih izvođača prekida, ali nije da sada razmišljamo samo o tome i da nećemo raditi faule. Igrat ćemo slobodno, a ako bude neki opasan faul, onda ćemo razmišljati o tome. I mi smo dobri u prekidima, tu ne bi trebalo biti problema.

Ova reprezentacija je već dugo skupa...

- Dugo igramo zajedno, poznamo se u dušu, već nam se i obitelji druže. Odlična smo klapa, sve me podsjeća na 2008. godinu, gdje morate imati 23 čovjeka koji žive za zajednički cilj. I oni koji neće igrati se moraju podrediti ekipi i oni imaju itekako bitnu ulogu u cijeloj priči. Ovdje nema pojedinačnih interesa, već imamo samo momčadski interes, a ta dobra atmosfera bi nam mogla biti temelj za dobre rezultate na prvenstvu.

Možete li usporediti treninge Ante Čačića s onim prijašnjih izbornika?

- Ma puno se to potencira, no sve je danas puno opuštenije. Pristupom me izbornik Ante Čačić podsjeća na Slavena Bilića, puno priča s nama, želi čuti naša mišljenja i blizak je s igračima. Treninzi su mu jako zanimljivi, to je temelj zašto vlada tako dobra atmosfera. Sturčni stožer je pogodio planom i programom priprema, kao i odnosom prema igračima - završio je Vedran Ćorluka...

A onda je na red stigao i Ivan Rakitić...

- Stvarno smo nekoliko godina skupa i mi smo prvi koji želimo nešto napraviti u Francuskoj. Pa i Luka je neki dan odlično rekao kako je došlo vrijeme da nešto ozbiljno napravimo s reprezentacijom - kazao je Ivan Rakitić, pa nastavio:

- Ovaj je Euro po kvaliteti vjerojatno najjači u zadnjih nekoliko godina, bit će jako teško, ali vjerujemo u sebe i mislim da svi skupa možemo vjerovati hrvatskoj reprezentaciji. Imamo dovoljno iskusnih, ali i pravih mladih igrača, pravi smo spoj mladosti i iskustva. Sada se trebamo skupiti i protiv Turske odigrati najbolju utakmicu.

Kako je trenirati pod Antom Čačićem?

- Izbornik ima svoje ideje, zna šta želi, ima svoja rješenja, a na nama je da ih ispunimo što bolje možemo. Sretni smo, radimo intenzivno i bit ćemo maksimalno spremni. Drugačije su vam igračke mogućnosti kad ste spremni 100 posto i kada vam fali ono malo nešto. Bit ćemo u nedjelju pravi.

Pokretanje videa...

00:32

Je li ovo najbolja reprezentacija otkada vi igrate za Hrvatsku?

- Moramo to još dokazati na terenu. Super je što svi igramo u dobrim klubovima, iza sebe imamo dobre sezone, ali to još moramo dokazati u reprezentaciji. Možemo biti opušteni, spremni smo za Euro, a naša kvaliteta se stvarno osjeti. Evo, nedavno smo igrali sa San Marinom, a ja takvu utakmicu u proteklih devet godina još nisam odigrao. Uz sav respekt San Marinu, ne sjećam se kada smo toliko ozbiljni bili protiv ikoga svih 90 minuta. Na pravom smo putu, idemo maksimalno, u nedjelju ćemo ostaviti dušu na terenu.

Malo u Ardi Turanu...

- Arda Turan je fantastična osoba, pravi karakter za momčad. Uvijek spreman za šalu. O igračkim kvalitetama ne trebamo niti pričati, odličan je na lopti, malo me podsjeća po tome i na Prosinečkog. Ne možete mu uzeti loptu. Jako je opasan, pravi razliku u zadnjih 25-30 metara, tu mu moramo biti blizu. I natjerati ga da se bavim defanzivnim zadacima, da razmišlja o nama. Tada će i on imati manje snage za napadački učinak.

Jeste li pričali o utakmici?

- Jesmo, pričali smo o utakmici. Pričao sam i s njim, ali i sa svojim Španjolcima iz Barcelone. Bilo je i šale, to je sve normalno. Jedan dan bi ja njega namučio nekim pitanjima o Turskoj, drugi dan on mene pitanjima o Hrvatskoj.

Vi ste 1998. imali samo 10 godina, jeste li tada sanjali da bi jednoga dana mogli biti u ovakvoj poziciji? Hrvatski reprezentativac od kojeg cijela nacija ima velika očekivanja...

Pokretanje videa...

01:14

- Kao dijete uvijek sanjate takve stvari. Danas je malo drugačije, u nogometu više ne volim sanjati, već sam odlučivati o nekim stvarima. Imam dvije kćerke, one neka sanjaju, ja to moram napraviti i doživjeti. Ne igramo ovdje samo za sebe, već i za svoje obitelji, prijatelje, ali i sve Hrvate. Dat ćemo sve od sebe, do zadnje sekunde svoj maksimum. Kvalitetni smo i spremni, puni samopouzdanja, još trebamo odigrati jednu pravu utakmicu.

Kosovo je priznato od Uefe, te se našlo u našoj kvaliikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo...

- Ovdje smo dva dana prije početka Europskog prvenstva, tako da svi razmišljamo samo o Tuskoj. Uz sav respekt tome bit će vremena za Kosovo i te kvalifikacije. Razmišljamo o Euru, ovo je odluka Uefe, bit ćemo spremni za to. A o Kosovu ćemo poslije. Imam prijatelje iz Švicarske koji će igrati za Kosovo, ja im čestitam na tome, vidjet ćemo se tamo - završio je Ivan Rakitić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!
ZATO JE BIO ISCRPLJEN!

Hrgović razmišljao i da otkaže borbu, a borio se bolestan jer je putovao kući vidjeti kćkericu?!

Filip je iz Houstona otišao u Zagreb vidjeti novorođenu kćer, ali je putem pokupio virozu pa pet dana nije mogao trenirati i uzimao je antibiotik. Zato je u meču djelovao iscrpljeno
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.