Obavijesti

Sport

Komentari 5

Crnogorke uzvratile za poraz u Splitu: Srušile Hrvatice u Baru

Crnogorke uzvratile za poraz u Splitu: Srušile Hrvatice u Baru
1

Unatoč sjajnom otporu i novoj izjednačenoj utakmici, Hrvatice ovaj put nisu uspjele svladati Crnogorke. U uzvratnom susretu kvalifikacija za EP u Baru pobijedile su domaće igračice

VIDEO

Hrvatske rukometašice doživjele su prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016., kojem će domaćin biti Švedska, nakon što su u subotu u Baru izgubile s 29-31 (15-19) od reprezentacije Crne Gore.

Za razliku od utakmice u kojoj su u srijedu u Spaladium Areni s 23-22 nadigrale Crnogorke, izabranice Gorana Mrđena lošom su obranom u prvom poluvremenu kompromitirale svoje izglede za pobjedu u uzvratu. U drugom poluvremenu je obrana Hrvatica postala čvršća pa su uspjele dostići Crnogorke te u posljednjih 10 minuta ući u ravnopravnom položaju (26-26). Ipak, domaće su rukometašice bile preciznije u završnici i uspjele obraniti prednost iz prvog poluvremena, te na kraju slaviti s 31-29.

Baš kao i na utakmici u Splitu, strijelce Hrvatske predvodila je Andrea Penezić s osam golova. Žana Marić postigla je šest golova, a Ćamila Mičijević četiri. Po tri gola zabile su Katarina Ježić i Sonja Bašić. Kod pobjednica osam je golova postigla Katarina Bulatović, a po pet puta precizne su bile Milena Raičević i Jovanka Radičević.

Nakon četiri kola Hrvatska i Crna Gora su izjednačene s po šest bodova na vrhu ljestvice kvalifikacijske skupine 4 te je za očekivati da će upravo te dvije reprezentacije izboriti plasman na Europsko prvenstvo na kojem će se od 4. do 18. prosinca, uz domaćina Švedsku, natjecati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih sedam kvalifikacijskih skupina te najbolja treća ekipa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U preostale dvije utakmice, koje su na rasporedu početkom lipnja, hrvatske rukometašice će gostovati u Sloveniji i dočekati Makedoniju, koja je nakon četiri kola bez ijednog boda. Hrvaticama bi već pobjeda u Sloveniji osigurala plasman u Švedsku. Slovenke su minimalnom pobjedom u Makedoniji (22-21) zadržale izglede za EP.

U ostalim skupinama, nakon četiri kola mjesto na EP-u u subotu su osigurale reprezentacije Rusije i Francuske, a u nedjelju to još mogu učiniti Rumunjska, Srbija i Mađarska.

Kvalifikacije za EP (Ž), skupina 4, 4. kolo:

  • Crna Gora - Hrvatska 31-29
  • Makedonija - Slovenija 21-22
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu