Obavijesti

Sport

Komentari 2

Čupić: Ovo je čudo kao i kada smo pobijedili Poljsku na EP-u

Čupić: Ovo je čudo kao i kada smo pobijedili Poljsku na EP-u
1

Bunta, koji nije mogao igrati zbog ozlijede, donio je našu zastavu na postolje. Poljaci se nisu bunili, rekao je Marin Šego držeći u naručju jednogodišnjeg sina Petra

VIDEO

Rukometaši Kielca novi su klupski prvaci Europe. Prvi put u povijesti jedan je poljski klub osvojio ovo elitno natjecanje. I to na kakav način.

Bilo je to uvjerljivo najluđe i najčudnije finale Kupa prvaka ili Lige prvaka. Kielce (Šego tri obrane, Štrlek 3, Čupić) je pobijedilo mađarski Veszprem (Alilović četiri obrane od čega dva sedmerca, Sulić, Slišković 1) 39-38 (29-29, 35-35) tek nakon izvođenja sedmeraca. Veszprem je u 45. minuti imao nevjerojatnih devet golova razlike (28-19).

- Mislio sam, ne samo ja, već cijela dvorana i svi oni ljudi koji su gledali utakmicu preko TV ekrana, da je gotovo. Nama je u posljednjih 15 minuta preostalo samo da pokušamo izgubiti sa što manjom razlikom. A onda je krenulo. Szmal je počeo braniti, oni su počeli promašivati, a mi pogađati. Pogledam semafor, četiri minute prije kraja, a mi zaostajemo za dva gola. Ma, je li moguće novo čudo, čudo kao kada smo na EP-u u Poljskoj pobijedili domaćina 14 razlike i ušli u polufinale!? - govorio je poslije utakmice Ivan Čupić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mirko obranio dva sedmerca

Ovo je već druga utakmica ove sezone koja spada u red čudnih.

- Nikada se više ovo neće ponoviti. U to sam siguran. Što se dogodilo? Nemam pojma. Sami smo krivi. Imati devet razlike i izgubiti. To je sramota. Smiješno je kada vidiš na koji si način izgubio trofej. I žalosno. A igrali smo vrhunski rukomet 45 minuta, održali smo im pravu lekciju. Možda smo prerano počeli slaviti. Ne razumijem zašto smo počeli paničariti na plus četiri. Još ne mogu vjerovati što nam se dogodilo. Kielce? Imali su m*da, svaka im čast - rekao je Mirko Alilović, hrvatski golman u mađarskoj momčadi.

Mirko je počeo braniti tek u produžecima koje je izborio Lijewski golom u posljednjim sekundama osnovnog dijela utakmice. U produžecima je Mirko obranio dva sedmerca, jedan našem Štrleku. Nije pomoglo.

- Izvođenja sedmeraca uvijek je lutrija. Nismo imali sreće. Šego i Szmal su obranili dva, ja samo jedan, i to Čupiću. Nije bilo dovoljno - istaknuo je Alilović.

Na proglašenju se odnekud pojavila i hrvatska zastava. Ipak u Kielcu igraju Šego, Štrlek, Čupić i Buntić.

- Bunta, koji nije mogao igrati zbog ozlijede, donio je našu zastavu na postolje. Poljaci se nisu bunili - govorio je Marin Šego držeći u naručju jednogodišnjeg sina Petra.

Ružnih minus devet

- Žao mi je što nisam mogao sto posto pomoći momčadi. Ozlijedio sam koljeno u zadnjoj utakmici poljskog prvenstva. Uspjeli su me nekako osposobiti. Stisnuo sam zube. Ovakva utakmica se ne propušta. Nakon četiri godine odlazim iz Poljske, odlazim kao prvak Europe. Gdje ćeš bolje - rekao je Šego koji će sljedeće sezone braniti u mađarskom Pick Szegedu.

Manuel Štrlek drugi put nije promašio sedmerac.

- To samo dokazuje koliko sam jak u glavi. Uh, ružno je izgledalo onih minus devet. Eto, mene i Čupića krenula su rukometna čuda ove sezone, prvo sa Hrvatskom na EP-u, sada sa Kielcom. Možda odigramo još jedno čudno finale ove sezone, na Igrama u Riju - rekao je Štrlek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida