Obavijesti

Sport

Komentari 20

Danas je NBA zvijezda, a prije godinu dana nije imao za kruh

Danas je NBA zvijezda, a prije godinu dana nije imao za kruh
1

NA RUBU EGZISTENCIJE Jonathan Simmons (27) ne tako davno nije mogao uopće prehraniti djecu, nije imao za dnevne potrepštine. Mislio je odustati od košarke, a onda se sve okrenulo. Kao u bajci...

VIDEO

Jonathan Simmons je najveća košarkaška priča, a ne LeBron James - govorio je Earl Watson, jedan od onih koji je trenirao spomenutog Simmonsa.

Ovaj se košarkaš prije četiri godine prijavio na NBA draft, pa iako je odradio nekoliko treninga s raznim momčadima nije nigdje izabran.

Za momka koji dolazi iz zabačenih krajeva Houstona to je predstavljalo životnu prekretnicu - ostaviti se košarke o čemu je ozbiljno razmišljao i 'baciti' se u kriminal ili pokušati stvoriti vlastitu bajku.

Odrastao je bez oca, njegova samohrana majka neprestano je radila te brinula se o dva sina i dvije kćerke. Prije deset godina umrla mu je baka, a obitelj zajedno s njim proživljavala je dramatične trenutke. Život na rubu egzistencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pored toga, imao je tri kćerke i bio nezaposlen. Majka LaTonya nagovarala ga je da se odluči za posao frizera, no on nije tako mislio. Prvo je sezonu odradio u amaterskoj ligi, pa je potom došao na ideju koja je sve preokrenula - odlučio je uložiti 150 dolara u svoju karijeru.

Platio je naknadu za probu u Austinu, podružnici velikih Spursa u D-ligi. Ubrzo je postao jedan od 60 prijavljenih koji je došao do cilja.

Danas je član San Antonio Spursa, a da bi stigao do tog ostvarenja morao je proći jedinstveni životni put, odnosno stvoriti priču koja može i mora služiti kao velika inspiracija.

 

Thank God For The Opportunity and Special Thanks To The @spurs Organization #Blessed

A photo posted by The Jonathon Simmons (@tharealjsimms) on

Earl Watson za vrijeme teških životnih trenutaka bio mu je velika podrška. Kupovao mu je sportsku opremu i posuđivao novac kako bi Simmons mogao prehraniti svoju dječicu.

- Ako bude igrao u D-ligi, postat će MVP lige - rekao je Watson čelnicima Spursa koji su mu odlučili pružiti šansu nakon sjajnog nastupa u Ljetnoj ligi.

Slavni trener Greg Popovich smatra ga neustrašivim:

- Neustrašiv je. Podsjeća me svojim pristupom na Manua Ginobilija. Jednostavno, izađe na teren i natječe se. Ima nevjerojatne fizičke mogućnosti i razumije igru. Brzo uči, dobro radi i ima veliku priliku ostati u ligi godinama - smatra Popovich. 

U svojoj debitantskoj NBA sezoni pokazao je o kakvoj se igračini radi odigravši 55 utakmica. No, već u prvoj utakmici nove sezone Simmons je još jednom skrenuo pozornost na sebe. Postigao je 20 poena (rekord karijere), a stigao je zabljesnuti blokiranjem superzvijezda poput Curryja i Jamesa.

- Nikad nisam vjerovao da ću ovo doživjeti. Igrač sam Spursa i oni vole moj način igre i borbenost - riječi su junaka ove lijepe priče. Priče koja će vjerojatno spasiti još niz života, jer u svakodnevici bez prave motivacije nema uspjeha.

Dokaz leži u ovom čovjeku.

 

Never a Dull Moment My Little L❤️

A photo posted by The Jonathon Simmons (@tharealjsimms) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram