Obavijesti

Sport

Komentari 254

Četvrtfinale: PSG na City, Real - Wolfsburg, Barca - Atletico

Četvrtfinale: PSG na City, Real - Wolfsburg, Barca - Atletico
1

Izvučeni su parovi četvrtfinala Lige prvaka. Najzanimljiviji se čini sudar prve i druge momčadi španjolske Primere. Barcelona će u prvoj utakmici ugostiti Atletico Madrid

VIDEO

U sjedištu Uefe u Nyonu izvučeni su parovi četvrtfinala nogometne Lige prvaka. U ždrijebu je ostalo osam najboljih europskih momčad što je i prije samog ždrijeba značilo da ćemo gledati fantastične utakmice već u četvrtfinalu.

Kuglice su spojile novonastale bogataše PSG i Manchester City, prvu i drugu momčad španjolske Primere Barcelonu i Atletico Madrid, Bayern i Benficu te Wolfsburg i Real Madrid.

Atletico je prije dvije godine izbacio Barcu

Najzanimljivijim se čini španjolski sudar između Barce i Atletica, a mnogi su odmah rekli kako je ovo najgori mogući ždrijeb i za jedne i za druge. Atletico bi mogao biti neugodan za Katalonce iako je Barca slavila u zadnjih šest međusobnih utakmica. No Barca i Atletico sreli su se i u četvrfinalu Lige prvaka 2013/14., a dalje su prošli Madriđani što jasno pokazuje da Simeoneovi nogometaši znaju igrati takve utakmice. Ne treba posebno napominjati ni da Barcelonu nitko od sedam preostalih nije želio izvući već sada, a ta je 'sreća' dopala upravo njihove sunarodnjake.

- Nismo mogli proći lošije. Atletico se brani bolje od ikoga, protiv njih je uvijek teško - poručili su iz Barce.

City i PSG odigrali tek jednu utakmicu

U ostalim utakmicama sudar između PSG-a i Manchester Cityja izgleda kao najjača. Međusobno su se u Europi sudarili tek jednom, u sezoni 2008/09. Kupa Uefe odigrali su 0-0 u Manchesteru.

Benfica bez pobjede protiv Bayerna

Bayern i Benfica međusobno su igrali šest puta, a u četiri susreta slavili su Bavarci, dok su preostale dvije utakmice završile remijem. Pitanje je može li Benfica ove sezone do svoje prve pobjede.

- Naravno da smo mogli dobiti i težeg protivnika, no iz iskustva znam da će biti jako teško. Poštujemo Benficu, no imamo vremena da analiziramo njihovu igru - rekao je Xabi Alonso.

Real i Wolfsburg prvi put međusobno

Jedini par koji nema prijašnjih međusobnih susreta je onaj između Real Madrida naših Kovačića i Modrića te Wolfsburga. No zato jedan igrač u dresu 'vukova' ipak ima nedavno iskustvo u igranju protiv Reala. Riječ je o Julianu Draxleru koji je bio u dresu Schalke kada ih je Real izbacio u osmini finala 2013/14.

Četvrtfinale Lige prvaka

  • Wolfsburg - Real Madrid (6. i 12. travnja)
  • Bayern - Benfica (5. i 13. travnja)
  • Barcelona - Atletico Madrid (5. i 13. travnja)
  • PSG - Manchester City (6. i 12. travnja)

Nositelja nije bilo, ždrijeb je bio potpuno otvoren te je svatko mogao igrati sa svakim. Momčad izvučena prva igrat će prvu utakmicu kod kuće, a uzvrat u gostima. Prve utakmice na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Polufinale se igra 26. i 27. travnja, odnosno 3. i 4. svibnja. Finale će ugostiti Milano 28. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 254

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja