Obavijesti

Sport

Komentari 22

Tata Šarić: Moj sin mogao bi biti uz bok Draženu, Toniju...

Tata Šarić: Moj sin mogao bi biti uz bok Draženu, Toniju...
1

MEĐU PET NAJVEĆIH Zaista vjerujem da moj sin jednog dana može biti uz bok Kreši, Toniju, Draženu i Dinu, kaže Predrag Šarić, koji se budi svake noći kako bi gledao Darija pa ide raditi ujutro

VIDEO

Dario ima genetiku za košarku i ‘zdravu glavu’. Ako ga ne budu mučile ozljede, bit će jednoga dana pravi igrač, uz bok Kreši, Toniju, Draženu i Dinu, tvrdi njegov otac Predrag Šarić.

Iako je uživo odgledao pobjedu sinove Philadelphije nad Washingtonom 120-112, u kojoj je Dario upisao double - double (20 koševa i 11 skokova), Predrag Šarić je rano ujutro već bio na poslu.

 

Ne moram raditi, ali...

- Gledam svaku! Idem ranije spavati, budim se i odgledam utakmicu, i onda opet na par sati u krevet, jer u 7:30 moram na posao - priča nam Šarić, inače vlasnik autoprijevozničke tvrtke.

- Ma nije da moram raditi, stekao sam dovoljno, ali tako sam navikao. Što bih radio po cijeli dan, držao govore po kafićima. Nisam ja taj tip... Supruga je sada s njim, uskoro ide i kćer, a ja se još nećkam. Ne ide mi se, a znam da moram. Volio bih ga gledati uživo, ipak sam ponosan što je tako daleko dogurao, ali moram priznati da me malo strah aviona.

- Problem mi je i ostaviti i posao koji sam uhodavao 20 godina, ne mogu samo tako dignuti ruke i otići mjesec dana u Ameriku, a na tjedan dana mi se ne ide, malo je to za toliki put - kaže Šarić pa nastavlja:

Da me slušao, mogao je u Real pa u NBA

- Sazrio je Dario i shvaća da je u karijeri zbog svoje tvrdoglavosti napravio nekoliko krivih poteza jer me nije slušao. Da je bilo po mom, ne bi potpisao za Efes prije drafta, nego bi sačekao draft, te nakon toga potpisao za Real. Znao sam da ga hoće Real, znao sam da Mirotić ide u NBA, i da mu se otvara mjesto.

- Da je sačekao, tko zna koliko pozicija bi bio bolje plasiran na draftu i kakav bi ugovor imao danas. Kasnije mi je priznao da mu je to isto kazao i GM Reala. To je tako, kad slušaš savjetnike i prijatelje, a ne oca... Drago mi je da je shvatio da sam bio u pravu.

 

Ovo nije sve što može

Brojke su impresivne, Dario je sad na 13 koševa po utakmici.

Odlično za rookieja...

- Ovo nije sve što on može, ja ga zaista vidim među pet najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena. Možda će netko reći da ga gledam kao otac, ali ako ga ja nisam kritizirao i tražio od njega više, onda ne znam tko je.

Predrag Šarić i danas ne žali što su jedno vrijeme odnosi bili toliko hladni da nisu ni razgovarali...

- Da ga nisam napadao i kritizirao, tko zna gdje bi on danas bio. Koliki su vrhunski igrači propali jer su napravili glupost ili krivi korak u karijeri, a ni Dario nije bio daleko. Moj sin je specifičan, tvrdoglav je, radi po svom, voli društvo, prijatelje... Ali srce mi je na mjestu jer je napokon sazrio.

Amerikanci vole šibenski humor

Otac smatra da su mu najveća vrijednost radne navike.

- Darijo je čvrst momak, oni u Americi to jako cijene. Njega i u Philadelphije tjeraju iz dvorane, sad su mu nakon All Stara zabranili da tri dana ulazi u dvoranu i pogleda loptu. Ima i još jednu karakteristiku, koja kod njih ‘prolazi’, on je ‘zafrkant’, voli se šaliti, prihvaćaju ga u društvu jer ima u sebi tu dozu šibenskog šarma, koja je i njima legla...

Otkrio nam je da Dario ima posebne planove za ljeto.

- Nakon sezone će se malo odmoriti, i onda kreću pripreme za EP. Imamo top generaciju. Igrače poput Bogdanovića, Darija, Hezonje, Bendera, Žižića, Zubca.... nema nijedna druga reprezentacija u Europi.... Još da je malo pameti kod nas pa da proizvedemo jednoga pravoga playa... Nitko nam ne bi bio ravan!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu