Obavijesti

Sport

Komentari 17

Dejan Lovren: Bio sam na dnu, ali podigao me Jürgen Klopp

Dejan Lovren: Bio sam na dnu, ali podigao me Jürgen Klopp
4

Dejan Lovren u intervjuu za Daily Express otkrio je koji su glavni razlozi za njegov izlazak iz krize u koju je zapao prošle godine. Veliku ulogu u svemu odigrao je Jürgen Klopp

VIDEO

Prošle godine bio sam na samom dnu. Nisam mogao pasti dublje, rekao je Dejan Lovren u razgovoru za Daily Express te nastavio:

- No nisam se brinuo niti u jednom trenutku, znam svoje kvalitete. Borac sam, trudim se još više u lošim trenucima i nikad neću reći da se predajem.

Prošle sezone Lovren je doista igrao promjenjivo i našao se na udaru vlastitih navijača koji su ga čak proglašavali najgorim igračem Liverpoola. No nakon odlaska Brendana Rodgersa i Lovrenu je zasjalo sunce. U klub je došao trener pod kojim je ponovno postao jedan od najboljih stopera Premiershipa.

- Neću reći da mi je Jürgen Klopp vratio samopouzdanje, no dao mi je onaj poguranac koji mi je trebao. Rekao mi je: 'Hej, dobar si igrač, evo ti prilika. Iskoristi je'. I iskoristio sam je, još sam ovdje - kaže Lovren te podsjeća kako se osjećao kad je bio na dnu:

- Govorili su 'Eno Dejana Lovrena, šeće okolo, 20 milijuna funti, nije sretan, baš je loš.' Ali ja nikad ne volim suditi nečije vrijednosti prerano. Da sam i nakon dvije godine i dalje grozan, otišao bih. Ali ako si dobar igrač, onda ćeš i ostati dobar igrač.

Koliko su dobri i Liverpool i sam Lovren vidjet ćemo danas kada gostuju kod Manchester Uniteda na Old Traffordu u osmini finala Europske lige. U prvenstvu drže osmo mjesto i vrlo lako moglo bi se dogoditi da ne osvoje ništa ove sezone te ne izbore plasman u Europu iduće sezone.

- Iduće ćemo sezone sigurno biti bolji. Jürgen je trebao vremena da upozna igrače, kao i nama da upoznamo njega, a i nismo baš imali sreće s ozljedama. Da smo imali sve igrače na raspolaganju, ne bi bilo problema. On je veliko ime, došao je do finala Lige prvaka, dvaput osvojio Bundesligu... Želim raditi s Jürgenom, odraditi pripreme s njim, to će biti nešto sasvim novo.

Koliko je njegov odnos s novim trenerom dobar govore i brojni zagrljaji nakon utakmica, ali i tijekom treninga.

- Podsjetio me da je on bio branič i da zna kako se osjećam. I doista zna kako braniči razmišljaju. Sitni detalji čine vas vrhunskim braničem, a on ponekad daje jednostavne savjete poput onoga da slobodno ispucam loptu ako moram. Znam da mogu biti još bolji, znam da mogu napredovati pod Kloppom. Nemam iskustvo 31-godišnjeg igrača, i dalje učim svakog dana, trudim se.

Vičem na suigrače na treninzima

Dolaskom na Anfield Klopp je promijenio i atmosferu u momčadi, a Lovren je jasno otkrio da su svi sada jedna velika obitelj.

- Ja vičem na suigrače, oni na mene, osjećam se kao da sam tu 10 godina i da me suigrači jako cijene jer znaju da naporno radim na treninzima. Mi smo obitelj - priča Lovren te nastavlja:

- Da vam budem iskren, od prvog dana ovdje jako sam sretan, no ponekad sve ide dobro, a ponekad ne. Sve to ovisi i o ljudima koji vas vode, a od kad je stigao Jürgen, sve se promijenilo. Jako mi se sviđa njegov način rada, presing, njegova želja da uvijek budemo na 100 posto. Proveo sam sedam godina u Njemačkoj pa je i to možda razlog za takav mentalitet. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja