Obavijesti

Sport

Komentari 7

Delašova dvica u produžetku za trijumf Zadra nad Cibonom

Delašova dvica u produžetku za trijumf Zadra nad Cibonom
1

Zadar i Cibona opravdali su epitet derbija osmog kola A-1 lige za prvaka odigravši dramatičnu utakmicu u Višnjiku koja je pripala domaćinima nakon produžetka rezultatom 83-82

VIDEO

U derbiju 8. kola košarkaške Lige za prvaka za košarkaše Zadar je u dvorani "Krešimir Ćosić" svladao Cibonu 83-82 (39-35, 72-72) nakon produžetka.

Susret u Zadru obilovao je preokretima, a kulminacija je uslijedila u posljednjih pola minute produžetka. Tada je Ivan Ramljak tricom doveo Zadar u vodstvo 81-80, u sljedećem napadu Cibone Siriščević je promašio tricu, ali je Hukić skočio u napadu te ga je Marko Ramljak zaustavio prekršajem 6,8 sekundi prije kraja.

Iskusni Hukić pogodio je oba slobodna bacanja za 81-82, a u posljednjem napadu Zadra loptu je uzeo Ante Delaš te 1,1 sekundu prije isteka vremena pogodio šut s pet metra preko Jamesa Florencea za 83-82. Cibona je imala još minutu odmora nakon koje je loptu na devet metara od koša prihvatio Siriščević i uputio tricu koja nije pronašla put kroz obruč.

Zadar su do tek treće pobjede u Ligi za prvaka predvodili Boris Barać s 18 koševa i devet skokova te Ante Delaš sa 16 poena, dok su najučinkovitiji kod Cibone, kojoj je ovo bio treći poraz, bili James Florence sa 20 poena i Ante Toni Žižić sa 15 poena i 10 skokova.

Prvoplasirana Cedevita zadržala je stopostotni učinak rutinskom 97-85 (49-42) pobjedom u Rijeci protiv Kvarnera 2010. Marko Arapović, Ante Žorić i Miro Bilan ubacili su po 15 poena za Cedevitu, dok je Mauro Veljačić zabio 18 koševa za Kvarner 2010, koji je sada na omjeru 3-5.

Split je na domaćem terenu svladao Zagreb s uvjerljivih 68-50 (34-16). Henrik Širko je s 15 poena i 11 skokova bio prvo ime Splita, a Ivan Milenković sa 16 poena najbolji kod Zagreba. Split je sada na 4-4, a Zagreb na 5-3.

Gorica je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u gostima. Nakon Zadra u petak, u nedjelju je nadigrala i Šibenik 83-65 (37-28). Davor Konjević s 20 i Ante Mašić s 19 koševa predvodili su Goricu, koja je na omjeru 3-5, a Kristijan Andabaka je s 15 poena bio prvi strijelac Šibenika, koji je posljednji na ljestvici s omjerom 1-7.

A-1 liga za prvaka, 8. kolo:

  • Kvarner 2010 - Cedevita 85-97
  • Zadar - Cibona 83-82 (produžetak)
  • Split - Zagreb 68-50
  • Šibenik - Gorica 65-83
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani