Obavijesti

Sport

Komentari 66

Gdje ste, čunjevi?! Prvi čovjek Primere sablaznio Barcelonu

Gdje ste, čunjevi?! Prvi čovjek Primere sablaznio Barcelonu
6

KAOS U LA LIGI Počelo je na Mestalli, završit će na sudu. Barcelona ide na Sportski arbitražni sud, a tuži prvog čovjeka Primere Javiera Tebasa i komisiju španjolskog nogometnog saveza...

VIDEO

Utakmica Valencije i Barcelone na Mestalli odavno je završila, ali sukob na relaciji Barcelone i vodstva saveza tek je počeo. Prvi čovjek Primere Javier Tebas nazvao je igrače Barcelone "čunjevima", Katalonci idu na sud zbog tih komentara i objašnjenja stručne komisije da su njihovi igrači krivi jer ih navijači Valencije gađaju bocama.

Katalonci su pobijedili 3-2 Messijevim golom iz penala u sudačkoj nadoknadi. I jedna i druga momčad imale su prigovor na suđenje Undiana Mallenca, ali Valencia je daleko oštećenija. Dok se Barcelona žali na grubu igru domaćina, Valencia je uložila prigovor na prvi gol Barcelone koji su Katalonci zabili iz ofsajda.

Druga stvar je incident na kraju utakmice. Messi je zabio iz penala, skup igrača Barcelone stao je ispred tribine gdje su bili žestoki navijači Valencije, a Neymar je u tom trenutki provocirao domaće. Netko je bacio bocu prema igračima Barcelone, a Katalonci su se razbacali po terenu. 

To pretjerano naglašavanje naišlo je na osudu Valencije, koja je najavila i kako će navijač koji je bacio bocu biti kažnjen doživotnom zabranom dolaska na kultni stadion Valencije. No Valencia je dobila mizernu kaznu od 1500 eura.

"Bilo me sram gledati glumu igrača Barcelone"

Prvi čovjek Primere izazvao je dosta polemike kontroverznim istupom u vezi incidenta na Mestalli. Tebas je osudio glumatanje igrača Barcelone, ali niti jednom riječi nije spomenuo sramotno ponašanje domaćih navijača.

- Mene je bilo sram to gledati. Pa to gledaju i djeca. Barcelonini igrači bili su kao čunjevi na kuglanju. Neymar je provocirao navijače i to mi se ne sviđa. Moramo iskorijeniti takvo ponašanje - kaže predsjednik Primere Javier Tebas.

Pravi se javio

Ulje na vatri dolio je bivši Realov napada, Raul Gonzalez koji je rekao kako bi igrači trebali pripaziti kako slave golove.

E nakon toga su u Barceloni poludjeli. I to opravdano. Sad im pamet soli igrač koji je golove na Nou Campu slavio ovako...

Najbolje da više uopće ne slavimo!

- Ma više nećemo ni slaviti golove. Neymar je provocirao navijače? Kako sam već rekao, ako ne možemo slaviti golove onako kako smo slavili na Mestalli, više nećemo uopće slaviti - rekao je Rafinha.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nije komentirao ovu licemjernu poruku Raula, ali je bio zgrožen komentarima predsjednika Primere i komisije španjolskog saveza koja je za incident na Mestalli okrivila Barcelonine igrače.

- Gospodin Tebas prvo bi trebao razmisliti, a tek onda pričati. Ljudi na tako važnim funkcijama trebali bi smirivati tenzije. Izgubili smo povjerenje u njega - rekao je Bartomeu i otkrio da Barcelona ide na sud.

- Odlučili smo nešto poduzeti i zato idemo na Sportski arbitražni sud. Želimo da se otvori disciplinski postupak protiv Javiera Tebasa i španjolskog nogometnog saveza - dodao je predsjednik Barcelone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka