Obavijesti

Sport

Komentari 109

Dinamo Hajduku 'ukrao' novog Modrića: Najbolji je igrač U-15

Dinamo Hajduku 'ukrao' novog Modrića: Najbolji je igrač U-15
1

Po isteku stipendijskog ugovora, mladi Jakov Anton Vasilj (15) je u dogovoru sa svojim roditeljima odlučio prijeći iz Hajduka u Dinamo. Riječ je o najboljem igraču svoje generacije, mladom supertalentu

VIDEO

On je novi Luka Modrić, zadovoljno je i sa smiješkom na licu rekao Dinamov direktor Tomislav Svetina opisujući mladog supertalenta hrvatskog nogometa Jakova Antona Vasilja (15), koji je Poljud zamijenio Maksimirom.

A što mu je zajedničko s Modrićem? Obojica su iz Zadra. I obojica su trebala nastupati za Hajduk prije nego što su prešli u Dinamo. Mladi Vasilj je tipična 'desetka', umije s loptom, a za njega se već odavno raspitivao Liverpool. No, znate kako to ide kod mlađih kategorija. Roditelji često znaju odabrati ostanak u državi kako bi dijete dobilo sve potrebno za razvoj potencijala.

A upravo to treba Jakovu Antonu Vasilju. Riječ je o najboljem igraču izbornog turnira za selekciju Dalmacije prije dvije godine i najboljem hrvatskom igraču svoje generacije. Dakle, mali je kao neobrađeni dijamant.

- Uvijek želiš više, a posebno kad se radi o dovođenju talentiranih igrača sa strane. Uspjeli smo dovesti malog Vasilja iz Zadra, to moram naglasiti. Jakov Anton Vasilj, mlađi brat prvotimca Ivana Antona Vasilja, Hajdukov je zalog za budućnost, on je 2002. godište. Već tada kad smo ga dovodili procijenili smo da je najtalentiraniji igrač svoje generacije u Hrvatskoj, što se i pokazalo ove godine na selekciji na razini Hrvatske gdje je bio proglašen najboljim. To je pun pogodak. Moramo težiti tome da takve momke dovodimo u Hajduk. Znam da se prije događalo da odu negdje drugdje, ali inzistiramo na tome da dođu ovdje i naprave nešto u Hajduku - rekao je 2015. godine Srđan Andrić.

Već je trebao otići

Po mišljenju njegovih roditelja, Dinamo ima sve uvjete da ga izbrusi i od njega stvori igrača. Vasilj je s Hajdukom imao stipendijski ugovor, kojeg je morao odraditi kako bi bio 'slobodan igrač' stoga je nakon njegova isteka odlučio prijeći u Dinamo. Nogometna škola na Maksimiru uvjerila je njegove roditelje da će mali imati ispravan razvoj.

I prije dvije godine pričalo se da će mladi veznjak napustiti 'bijeli' tabor. Priča nije ništa novo. Tada se njegov stariji brat Ivan Anton nije uspio izboriti za mjesto u prvoj momčadi Hajduka, struka ga nije vidjela u svojim planovima pa je s njim raskinut ugovor. Očekivalo se da će mladi Jakov otići tada, ali zbog ugovora nije mogao.

Dvije godine kasnije, Jakov Anton Vasilj je još jedan u nizu igrača koji su s Poljuda prešli u Dinamo. A bilo ih je...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom