Obavijesti

Sport

Komentari 345

Rijeka jesenski prvak! Sigali je spasio Dinamo kobnoga poraza

Rijeka jesenski prvak! Sigali je spasio Dinamo kobnoga poraza
19

Dinamo i Rijeka odigrali su 1-1 u derbiju 18. kola MAXtv Prve lige, čime su bijeli potvrdili jesenski naslov prvaka. Gorgon je doveo goste u vodstvo pa dobio crveni, a izjednačio je Sigali

VIDEO

Rijeka je praktički potvrdila prvi jesenski naslov prvaka Hrvatske! Osim toga, napravila je veliki korak prema povijesnom naslovu prvaka odigravši 1-1 protiv Dinama s igračem manje u završnici derbija na Maksimiru u 18. kolu MAXtv Prve lige.

Matjaž Kek bio je blizu šokantne pobjede protiv "modrih" i svoje prve u Zagrebu, ali i ovaj će mu rezultat itekako odgovarati jer i dalje ima šest bodova viška nad prvim pratiteljem i u posljednja dva jesenska kola ne može izgubiti prvo mjesto.

>>> SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Bijeli su bolje ušli u utakmicu, posebno je opasan bio Ivan Martić, Kekovo iznenađenje na lijevom krilu, ali blokirali su ga domaći igrači. A onda je na kušnje, i to kakve, došao Andrej Prskalo. Redale su se šanse pred Riječanima - Soudani, Fernandes, opet Soudani pa Knežević - ništa nije moglo proći.

Sporna situacija pred golom Rijeke dogodila se u 39. minuti. Bradarić je rukom blokirao udarac Gojaka glavom, ali Ante Vučemilović-Šimunović nije se odlučio za penal. Ostao je tako dojam dominacije "modrih" u prvom dijelu, ali bez onoga ključnog - gola u mreži.

Rijeka je iz svlačionice izašla nešto motiviranija i povela u 51. minuti nakon munjevite kontre. Šitum je zakuhao stvar ubačajem koji je završio u bloku, Maleš je dao Vešoviću koji je vukao loptu sve do šesnaesterca Dinama i proslijedio je lijevo za Alexandera Gorgona, a Austrijanac je smireno pogodio za 0-1. Bio je to osmi gol sezone prvoga strijelca lige.

"Modri" su pokušali odmah uzvratiti, Ristovski je osam minuta potom spašavao s gol-crte pokušaj Fernandesa. Gorgon je ubrzo upropastio dobru predstavu dobivši u razmaku od šest minuta dva žuta kartona te je ostavio svoju momčad s desetoricom na terenu. Pokazalo se to preteškom zadaćom za Kekovu momčad.

Dinamov spasitelj zvao se - Leonardo Sigali. Nakon Soudanijeva centaršuta 13 minuta prije kraja prikrao se na prvu stativu i zabio za 1-1. Bio mu je to peti gol za Dinamo, od čega četvrti upravo Rijeci. Ali još je bilo vatreno pred Livakovićem...

Minutu prije kraja Filip Bradarić promašio je šansu koju će vjerojatno sanjati. Išao je sam na golmana Dinama i pogodio vanjski dio mreže. Osim golova, nastavak je obilježio i sudac Ante-Vučemilović-Šimunović koji je podijelio čak osam žutih kartona Rijeci te tri Dinamu, a gosti su imali čak 23 faula više (30-7). Opet će se tako vući sudački repovi nakon derbija...

Dinamo u sljedećem kolu dočekuje Lokomotivu, dok Rijeka ide na noge Splitu. U posljednjem jesenskom kolu "modri" gostuju kod Hajduka, a Rijeka dočekuje Istru 1961. Čak i da Zagrepčani pobijede u oba kola, a Riječani izgube, bijeli će vrlo vjerojatno imati prednost u gol-razlici. Zasad su na +28, a Dinamo na +16.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve