Obavijesti

Sport

Komentari 239

Dinamova dominacija u Splitu, Kalinić spasio Hajduk blamaže

Dinamova dominacija u Splitu, Kalinić spasio Hajduk blamaže
1

Dinamo je nastavio uspješan niz u utakmicama protiv Hajduka. "Modri" su slavili 2-0 na Poljudu u polufinalu Kupa. Hajduk u prvom dijelu nije prelazio centar...

VIDEO

Hajduk dvije i pol godine nije dobio Dinamo, ali u te dvije i pol godine nikad nije izgledao lošije nego u prvih 45 minuta večerašnjeg dvoboja u polufinalu Kupa. Tijek utakmice mogli ste pratiti u tektualnom LIVE prijenosu.

19
| Foto: Miranda Cikotić/Pixsell

Lovre spasitelj

Zahvaljujući Lovri Kaliniću, Splićani odlaze na uzvrat polufinala Kupa sa "samo" 0-2. Soudani i Ćorić zabili su na Poljudu u prvom dijelu u kojem je Dinamo pokazao neviđenu dominaciju nad Hajdukom. 

Bila je to igra mačke i miša, gotovo kao "mismatch" u košarci. Dvoboj neravnopravnih suparnika. Dinamo je dominirao kao rijetko kad na Poljudu. Hajduk je nakon prvih 45 minuta mogao biti sretan što je primio samo dva gola. 

Jer da nije bilo Lovre Kalinića... "Modri" su se poigravali sa Splićanima, Pjaca je bio nezadrživ na lijevoj strani, Soudani na desnoj. Dinamo je otvorio utakmicu zicerom.

Pjaca je fantastično prošao po lijevoj strani i izbacio Roga jedan na jedan s Kalinićem, no Dinamov napadač nije pogodio. Hajduk jedva da je prelazio centar, a Dinamo je dominaciju okrunio u 23. minuti.

Dinamova neviđena dominacija

Soudani je primio loptu na rubu šesnaesterca, Milić i Šimić su ga gledali kako tehnicira i zabija u donji kut Kalinićevog gola. Samo šest minuta kasnije Ćorić je odigrao do Soudanija, ovaj mu je vratio, a mladi Dinamov veznjak pogađa za 2-0. 

Hajduk je prvi udarac prema golu imao u 43. minuti. Dinamo je do tada sedam puta pucao prema Kalinićevom golu, a od toga je šest udaraca išlo u okvir. Neviđena dominacija "modrih" u prvom dijelu.

Hajduk se prekasno budi

Damir Burić od početka drugog poluvremena zamijenio je Mujana i uveo Veleza.  Hajduk je odlučnije krenuo u drugo poluvrijeme. Ako ništa, barem borbenije.

I puno je to bolje izgledalo.

Ozljeda Pjace

No igraš koliko ti protivnik dopusti, u prvom dijelu Dinamo jednostavno nije dao Hajduku igrati, a u drugom su "modri" malo maknuli nogu s gasa i čekali hajdukovce na kontre. Pokušavao je Hajduk udarcima Roguljića i Sušića, ali sve je to bio lakši trening za Ježinu. Loša vijest za Dinamo je ozljeda Marka Pjace koji je nezgodno pao na ruku nakon duela sa Šimićem i morao je van iz igre.

 Tužan sam i žalostan zbog ozljede Marka Pjace, koji je izgleda slomio ključnu kost i koji će izbivati duže vrijeme - rekao je Zoran Mamić.

4
| Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Instagram

Torcida je imala svoj show u 56. minuti. Utakmica je zbog bakljade nakratko prekinula, ali vjetar je pomogao i dim se brzo razišao.

Dinamo je mirno držao 2-0 iz prvog dijela, a Splićani su se mučili stvoriti pravu šansu. 

Hajduk je donekle popravio dojam u drugom poluvremenu, ali teško će zaboraviti prvi dio u kojem jedva da je prešao centar, dok je Dinamo mogao zabiti četiri, pet komada.

"Modri" su napravili veliki korak prema finalu Kupa, a Hajduk će šansu za popravak imati već u nedjelju kad na Poljudu dočekuje Dinamo, ali u prvenstvu.

Polufinale Kupa, prva utakmica:

Hajduk - Dinamo 0-2 (Soudani 23, Ćorić 29)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom